BATI TÜRKMENELİ'DEN ACİL YARDIM ÇAĞRISI

BATI TÜRKMENELİ'DEN ACİL YARDIM ÇAĞRISI

BATI TÜRKMENELİ'DEN ACİL YARDIM ÇAĞRISI
 Türkiye’deki din ve kan kardeşlerimize ve soydaşlarımıza çağrımızdır;

Tel Abyad ilçesine bağlı Hammam Türkmen kasabası ve kasabaya bağlı Türkmen köyleri ve bölgesi stratejik öneminden dolayı karadan IŞİD ve PKK/PYD, havadan ESAT ve KOALİSYON güçlerin saldırılarına maruz kalmaktadır. Hammam Türkmen kasabası ve buraya bağlı Zeybekiye, Doğaniye, Damışliye ve Aziziye köylerinde 15.000 Türkmen yaşamaktadır. Bu bölgemizde yaşayan gençlerimiz, IŞİD güçleri tarafından, Türkmen bölgesine yaklaşan PKK/PYD’ye karşı savaşa zorlanıyor ve mecbur kılınıyor. Türkmenlerin, PKK/PYD’ye karşı savaşmayı reddettikleri durumunda IŞİD güçleri tarafından, katledecek ve evleri başlarına yıkılacaktır, savaşmaları halinde ise PKK/PYD, Türkmenleri katledecek ve evlerini yıkacaktır.

Bu sebeple 2 Haziran 2015 tarihinde başlayan çatışmalardan dolayı, Türkmenler evlerini ve köylerini terk etmek zorunda kalmışlardır. Türkmen mültecileri, Türkiye’deki kardeşlerinde ve soydaşlarından kapılarına açarak Türkiye’ye sığınmak talebi ile Akça Kale sınır kapısına doğru ilerlemektedirler.

Rakka Türkmenleri, dindaş ve soydaş Türk halkmızdan Türkmenlerin canı ve namusunu koruması için acil eylem çağrısı yapmaktadılar. 
Çağrı Sahipleri
Suphi Mustafa / Hammam Türkmenli Aktivist – Rakka.
Tarık Sulo Cevizci/ Suriye Türkmen Milli Hareket Partsi Baş. Yrd.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2015, 23:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209