BAŞKENT ANKARA MECLİSİ KIRRIKKALE'DE TOPLANDI

Ankara'nın zirve isimlerinden oluşan Başkent Ankara Meclisi kuruluşunu resmen ikmal ettikten sonra ilk toplantısını Kırıkkale'de yaptı. Ankara'dan çok sayıda kurucu üye ve meclis temsilcileri katılırken Kırıkkale'den toplantıya üst seviyede katılım oldu.

BAŞKENT ANKARA MECLİSİ KIRRIKKALE'DE TOPLANDI
 Kırıkkale Valisi, Merkez Belediye Başkanı, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü ile birlikte Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Cemalettin Akdoğan, Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Keskin Belediye Başkanı Bayram Sakallı, Karakeçili Belediye Başkanı Salih Avan, Irmak Belediye Başkanı Bilal Ağca, Çelebi Belediye Başkanı Süleyman Uluyol, TÜRKİAD Başkanı Ali Asker Demirhan, Kırıkkale İli İlçeleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Zübeyde Savaş Kılıç, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri ile şehrin ileri gelen iş adamları, siyasetçileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de toplantıda hazır bulundular.

     Toplantının açış ve sunum konuşmasını Kırıkkale Dernekler Federasyonu Başkanı Cemal Sertkaya yaptı. Sertkaya, hem davetlilere hoş geldiniz deyip selamladı hem de toplantı ile ilgili bilgi verdi. Oturum Başkanlığını ise Teşkilatın Genel Koordinatörü- Gazeteci-Yazar Mehmet Akyol yaptı. Akyol yaptığı kısa konuşmasında Teşkilatın yakın bir zaman içinde plan ve projeler hazırlayacağını, projelerin hayata geçmesi ile birlikte yalnız Ankara'yı değil, aynı zamanda Anadolu'yu aydınlatacağını söyledi ve bu çalışmaların sonucunda Ankara'dan doğan güneş tüm Anadolu'yu aydınlatacaktır" dedi. Başkent Ankara Meclisi'nin kurucular kurulu üyelerinin teker teker isimlerini okuyan Akyol, " Şimdiye kadar kurulan sivil toplum kuruluşları arasında kurucularının böylesine saygın ve müstesna insanlardan oluşmadığını, zirve isimlerden oluşan bu kadro ile Başkent Ankara'ya hizmetlerin en iyi şekilde getirilmesi sağlanacak, her konuda öncü rol oynayacak ve aynı zamanda bu çalışmalar Anadolu için örnek teşkil edecek nitelikte olacak" dedi.

    Daha sonra konuşmalarını yapmak üzere kürsüye  İcra Kurulu Başkanı Nevzat Ceylan geldi. Kuruluş hakkında geniş bilgi veren, böyle bir kuruluşa neden ihtiyaç duyulduğunu dile getiren ve bundan sonra nelerin yapılacağı konusunda açıklamalarda bulunan   Nevzat Ceylan şunları söyledi: "Ankara'da 8000 civarında dernek var bu derneklerin büyük çoğunluğu hemşehri dernekleri bu son derece doğal çok da güzel. Herkesin toprağına, doğduğu yere sahip çıkması gerekir ama bunu yaparken maalesef başkent unutuluyor. Biz bu eksikliği gidermek amacıyla bu oluşumu hayata geçirdik, şimdilik yaptığımız mükemmel bir kuruluşu, saygın insanlarla hayata geçirmek oldu, ancak büyük hedeflerimiz var ve Allah nasip ederse bu seçkin insanlar topluluğu ile Başkent Ankara'nın her bakımdan çehresini değiştireceğiz. "

     Toplantıda en kapsamlı konuşmayı Kırıkkale Ticaret Odası Başkanı Cemalettin Akdoğan yaptı, Akdoğan özet olarak şunları söyledi: "Son dönemlerde yeni devlet anlayışı modelimizde sivil toplum örgütleriyle devlet yönetimlerinin uzlaşıcı, paylaşıcı, birbirleriyle birlikte çalışma alışkanlıkları içinde olduklarını görüyoruz. Sivil toplum örgütleri daha güçlü ekonomilerde vazgeçilmezdir. Bu anlamda oluşturulmuş olan bu platform ve bunun gibi yüzlercesi bizim geleceğimize olan güvenimizi, inancımızı pekiştirmektedir. Ankara ne kadar rahat ederse Kırıkkale o kadar rahat eder. Biz artık Ankara'nın koltuk kenti olmaya talibiz. Ankara sanayi şehri mi olacak, kültür başkenti mi olacak, turizm merkezi mi olacak bunların hazırlanması lazım, sivil toplum örgütü olarak size burada büyük sorumluluk düşüyor. İç Anadolu'nun ortasında turizm kenti olma durumumuz yok. Mutlak sanayiye dönük sanayiyle ilgili yatırımların Ankara'dan Kırıkkale'ye getirmek suretiyle Ankara'yı sanayi kenti kirli büyük azman kent olmasından da kurtarılması da lazım. Azman kentlerden vazgeçilerek koltuk kentler kurulmak suretiyle sanayileri bizim gibi Kırşehir, Çankırı, Çorum gibi çevre vilayetlere serpiştirmek gerekiyor. Esnafı birbirine kırdırmadan bu şehirlerde farklı sektörleri destekleyerek bu şehirleri de ayakta tutma zaruretimiz var. Son dönemde Ankara müziği içler acısı hale geldi. Ankara'ya yakışmayacak müzikler Ankara müziği diye çalınamazlar. Buna bir tepki koyalım, çözüm üretelim. Ankara'nın başkent oluşuyla ilgili her türlü bir platformun geniş elden hep birlikte katılımın herkesçe sağlanmasını temin etmek lazım. Ankara'yı gezilebilecek büyük parklar, Ankara'ya nefes aldıracak parklara bu platformun el atması lazım. Mesela dünyanın hiçbir yerinde olmayan ressamlar köyü, müzisyenler için bir köy kurulabilir. Öyle bir ressam köyü kuralım ki dünyanın bütün ressamları yılda 15 gün orda yiyip içsin biz karşılayalım yalnız yılda bir resmi vakfa hediye edip gitsinler. Özellikle hanım kardeşlerime bu işin başarıya ulaşmasında onların çok büyük önemi olduğu için teşekkür ediyorum."

Daha sonra her biri birbirinden önemli görevlerde bulunan çoğu sivil toplum kuruluşunun temsilcileri olan başkanlar da özet olarak şu konuşmaları yaptılar:

     Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı: Türkiyemizin, Anadolumuzun, Kırıkkalemizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Ülkemizin, Kırıkkalemizin kalkınması için valimiz, belediye başkanımız, rektörümüz, bütün bürokratlarımız, sivil toplum örgütlerimiz ve iş alemi bir arada omuz omuza çalışıyoruz. Birbirimize sahip olalım vatanımız her şeyin üstündedir.

Kırşehirli Dernekler Federasyonu Başkanı Hilmi Gökçınar: Ben Ankara'yı başkentlilik bilinci olarak çok ciddiye alıyorum. Başkente sahip çıkma düşüncesiyle, başkentlilik bilincini ortaya koymak ve bu anlamda çalışmalar yapmak için Başkent Ankara Meclisi kuruldu. O zaman Ankara'da iki tane meclis var biri TBMM birisi de Başkent Ankara Meclisi. TBMM yasa, yasama yapar. Biz yasamaya hazırlık olacağız. Yani akiller grubu olarak bu platformda merkezi hükümete öneride, tavsiyede, hatta olmazsa olmaz tekliflerde bulunacağız.

Çankırılı Dernekler Federasyonu Başkanı Adem Can: Ne kadar Çankırılıysak, ne kadar Yozgatlı Kırşehirliysek doyduğumuz yer Ankara o kadar da Ankaralıyız, o kadar da Başkentliyiz. Dolayısıyla 'birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır' düsturuyla hareket ederek Anadolu'nun yükselen sesi olacak bu meclis.

Yozgatlı Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Koç: Ankara'da geçimimizi sağlıyoruz, çocuklarımız eğitimlerini burada sürdürüyorlar. Yani doyduğumuz yer Ankara. Ankara'ya olan vefa borcumuzu yerine getirmek zorundayız. Bu meclisin hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Tokat Dernekler Federasyonu Başkanı: Ankara'nın ne kadar zor şartlarda başkent olduğunu unutmadan Ankara ve Türkiye için yapmamız gerek ne varsa el birliğiyle, gönül birliğiyle yapmamız gerektiğine inanıyorum.

Erzurum Dernekler Federasyonu Başkanı: Ankara'da yaşayan Erzurumlular olarak önce doğduğumuz yer sonra doyduğumuz yer sonra Türkiye diyerek yola çıktık. Bu bilinçle Ankara'da yapılacak hizmetlerde bir nebze olsun payımızın olması maksadıyla bu oluşumda yer almaktan şeref duyuyoruz.

Ankara Çorumlular Birliği Başkanı Kenan Nuhut: Katılımın yoğunluğunu gördükten sonra ben bu meclisin başarılı olacağına emin oldum. Bu birlikteliğin Türkiye adına çok önemli projelere imza atacağından hiç kuşkum yok.

Gölbaşı Dernekler Federasyonu Başkanı: Burada Anadolu insanın birlikteliği dile getirildi. Biz de Gölbaşılılar olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız.

Çubuklu Dernekler Federasyonu Başkanı: İnşallah bu meclis insanımızın geleceğini şekillendirip, yaşam kalitesini artıracak ve Başkentimize yakışacak hizmetler sunacak.

Eski Milletvekili Osman Işık: Ankara'nın aleyhine yapılan uygulamalar karşısında bundan 8-10 sene evvel 8 arkadaş bir araya gelerek bu teşkilatı kurduk. Şu anda çok guruluyum arkadaşlarım benden sonra daha gerçekçi bir açıdan meseleyi ele alarak Ankara'nın nüfus yapısına, sosyal yapısına, Ankara gerçeklerine uygun olarak ismini de değiştirmek suretiyle Ankaralılar Platformu yerine Başkent Ankara Meclisi Platformu olarak meseleyi daha geniş anlamda ele aldılar.

Eski Ankara Milletvekili İsmail Saruhan: Kuruluş sayın Akyol'un önderliğinde büyük bir mücadele verilerek şu anda gelinen noktada Ankara ve Ankara çevresi illerde üniversitelerle birlikte yeni projeler üretilebilir.

Koordinasyon Kurulu Başkanı Sanem Arıkan: Hanımlar olarak siyasete atılmakta, ticarete atılmakta hep geciktik hep bekledik ama evden başlayarak her yerde son sözü yine biz söyleriz. İnşallah bu platformda bütün hanımlarla birlikte sizlerin arkasında değil önünde de değil yan yana birlikte olmayı diliyorum.

Kırıkkale Eski Sanayi Odası Başkanı: Türkiye'nin nerdeyse yarısının Ankara'da Atatürk Kültür Merkezinde günleri yapılıyor. Kırıkkale Ankara'ya çok kısa mesafede Kırıkkale'nin de günlerinin yapılmasını valimiz, belediye başkanımız ve ticaret odası başkanımızdan rica ediyorum.

Kırıkkale İl ve İlçeleri Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı Zübeyde Savaşkılıç: Sivil toplum kuruluşu olarak Kırıkkale'yle Ankara'nın yakın olmasının dezavantajlarını yaşıyoruz. Her ne kadar yakın olmanın bazı avantajları olsa da çok fazla bunun dezavantajı yaşıyoruz. Ayrıca sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerinde de özellikle belediye başkanımızın, valimizin yardımlarını da bekliyoruz.

Kurucular kurulu Üyesi ve Yönetim kurulu Üyesi Avukat Nuray Baynazoğlu: Burada amaç bir güç birliği sağlamak. Önemli olan kim ne yaptı kavgalarından kurtulup biz ne yapabiliriz, nasıl bir güç birliği oluşturabiliriz bunların üzerinde durmak. Her toplantıda çok güzel projeler ve bu projelerle ilgili değişik fikirler ortaya çıkacaktır. Bu projeleri güç birliğiyle hayata geçireceğiz.

Kırıkkaleli İşadamları ve Yöneticiler Derneği Başkanı Ali Asker Demirhan: Başkent Ankara'dan kamu kuruluşlarının merkezinin İstanbul'a taşınması Ankara'ya yakışmıyor. Bu konuda somut bir eylem yapılması gerektiğini düşünüyorum.

    Toplantı toplu halde çektirilen aile fotoğrafı ile son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209