Başbakanın Demir’i savunması Fatih'te yeni bir dönemin habercisi mi?

Başbakanın Demir’i savunması Fatih'te yeni bir dönemin habercisi mi?

Başbakanın Demir’i savunması Fatih'te yeni bir dönemin habercisi mi?
 Mustafa Demir hakkında savcılıkta başlatılan soruşturmaların sadece TÜRGEV’i kapsamadığı, onlarca dosyanın olduğu tahmin ediliyor.

İki dönemdir Fatih’te belediye başkanlığı yapan Mustafa Demir’e Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir’de sahip çıkması; Siyasi kulislerde Demir’in yeniden aday yapılmayacağı, aday olmaması durumunda da kamuoyunda oluşabilecek tepkileri tahmin ederek suçlamaları zaten reddettiklerini;  Demir’in aday yapılmamasın arkasında imar yolsuzluk soruşturmalarının olmadığını kamuoyuna göstermek için bu söylemlerde bulunduğu tahmin ediliyor.

Mustafa Demir’in Fatih’ten Ak Partinin üçüncü dönemde de aday olmasını en çok CHP, MHP ve SAADET PARTİSİ İstiyor. Bu üç siyasi partinin de Mustafa Demir’in Fatih’te yeniden aday olması durumunda çok renkli seçim kampanyaları yürüteceklerini tahmin etmek zor değil.

Fatih’te siyaset İstanbul’un hiçbir ilçesinde olmayacak kadar renkli ve çekişmeli geçeceğe benziyor. Ak Partinin dışındaki siyasi partiler; Mustafa Demir ile ilgili imar yolsuzluk iddialarını gündemde tutarak seçimi çok rahat kazanacaklarını tahmin ediyorlar.   Ak Parti Fatih’te; adı hiçbir şaibeyle anılmamış, genç işadamı, sanayici Fikret Baydarman ile seçime girecek olursa seçimin en favori partisi olacağı ve bu dönemde de Ak Parti Fatih’i kaptırmayacağı tahmin ediliyor.

Birkaç gündür Fatih’te en çok konuşulan ilginç olaylardan bir tanesi de; CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül’ün de CHP adayı İlhan Dabakoğlu’nun karşında kendisi gibi Siirt’li Fikret Baydarman’ın yerine ismi soruşturmalarla yıpranan, iki dönemdir Fatih’te belediye başkanlığı yapan, soruşturmalar kapsamında kardeşi tutuklanan ve hakkında birçok dosya olduğu tahmin edilen Mustafa Demir’in aday olmasını tercih ettiği söyleniyor. 

Fatih’te adayını en erken açıklayan Saadet Partisi oldu. Saadet Partisi eski Eminönü Belediye Başkanı Lütfi Kibiroğlu ile çok iddialı bir şekilde seçime hazırlandıklarını ve Fatih’te yeniden Milli Görüş Belediyeciliğini getireceklerini söylüyorlar. 
Saadet Partisinden sonra adayını açıklayan ikinci parti MHP oldu. MHP Emekli Emniyet Müdürü Metin Örel ile sürpriz yaparak seçimleri alacağını iddia ediyor.
CHP, adayı İlhan Dabakoğlu ile bu sefer Fatih’i alacaklarını İlhan Dabakoğlu’nun karşısına kendisi gibi Siirt’li Fikret Baydarman’ı değil Mustafa Demir’in yeniden aday yapılmasını istediklerini söylüyorlar.

Adayların netleşmesine çok az bir zaman kaldı. Fatih’te heyecan dorukta…

 17 Aralık soruşturma depreminin ardından Başbakan bakanlarını istifa ettirirken, görevden alırken, yüzlerce emniyet müdürünü görevden aldırtırken ya da yerlerini değiştirirken, savcılardan dosyalar aldırılırken Fatih’te Mustafa Demir’in yeniden aday olması siyasi tercihten öte kafalarda başka soruları getireceğini tahmin etmek zor değil.

Başbakan’ın dediği gibi ya Zillet ya Millet.

Ak Partili seçmelerde, diğer siyasi partilerin seçmenleri Fatih’te Mustafa Demir’in yeniden aday gösterilmesi seçmene bazı şeyleri zorlamak ve dayatmak olduğunu söylüyorlar.

Fatih’in seçmeninin zekâsını kimse küçümsemesin. Fatih ve Fatihliler dayatmalara boyun eğmezler. Bunu seçimler gösterecektir. 
2014 yılının ülkemiz ve tüm insanlık için hayırlar getirmesini diliyor, tüm dünyada barışın hâkim olduğu, mazlumların göz yaşarlının dindiği bir yıl olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Selam ve dua ile
Mithat Özdemir

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209