Bankalara 40 milyar $ dağıttık,alamadık

Darbeleri Araştırma Komisyonu'na bilgi veren dönemin Hazine'den sorumlu Ekonomi Bakanı Güneş Taner, "IMF'den gelen 40 milyar doları bankalara dağıttık, geri alamadık" bilgisini verdi.

Bankalara 40 milyar $ dağıttık,alamadık
 Darbeleri Araştırma 28 Şubat Alt Komisyonu, dün dönemin Hazine'den Sorumlu Ekonomi Bakanı Güneş Taner'i dinledi.
Taner, postmodern darbe sürecinde sadece demokrasinin değil ekonominin de büyük zarar gördüğünü anlattı. Kemal Derviş'in görev yaptığı dönemde IMF'den 40 milyar dolar geldiğini ve bu paranın bankalara dağıtıldığını belirten Taner, "Ancak bu paraların geri dönüşü olmadı. Birileri o dönem zengin yapıldı. Bu durumun çok iyi araştırılması lazım." diye konuştu. Yaşanan ekonomik kriz sonrasında Türkiye'ye getirilen Kemal Derviş'e yönelik suçlamalarda bulunan Taner, "Türkiye'nin 40 milyar dolarını dağıttılar, kimse hesabını sormadı. Bu paraların nerelere dağıtıldığı Hazine kayıtlarında vardır, bunlara bakılmalı." dedi. Derviş'in eşi olarak tanıttığı kişiden ABD'ye döner dönmez ayrıldığını belirten Taner, "Derviş ortaya nasıl çıktı bilinmez. Şimdi ABD başkanlarının sadece ABD'lilerin kullandığı yetkiyle yeni bir göreve getirildi. Bana da ilginç geldi. Arkasında tabii ki ABD var." diye konuştu.

Mavi Akım Anlaşması'nın iyi sözleşme olarak hazırlandığını ancak TBMM'de birilerinin Türkiye'nin lehine yüzde 20'lik rakamı el altında değiştirdiğini ileri süren Taner, bunun için komisyon alınmış olabileceğini savundu. 28 Şubat sürecinde kendisini Çevik Bir'in talimatıyla bir albayın aradığını ve "Ülker Grubu'na kredi vermeyin." dediğini belirten Taner şöyle konuştu: "Bunun üzerine ben Bir'i aradım neden böyle söylediğini sordum. O da bana 'Ülkerspor var. Görmüyor musunuz maçlarda bir Türk bayrağı dahi sallamıyorlar.' dedi. Ben de hemen ilk maçta Türk bayrağı sallandırdım ve krediyi verdim."

Kaynak: İbrahim ASALIOĞLU / Hüseyin KELEŞ - Zaman

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209