BALYOZ DAVASI İÇİN FLAŞ KARAR !

Anayasa Mahkemesi, Balyoz davası sanıklarının haklarının ihlal edildiğine hükmetti.

BALYOZ DAVASI İÇİN FLAŞ KARAR !
Anayasa Mahkemesi, Balyoz Davası sanıklarının yaptığı 230 başvuruyu birleştirerek, karar verdi. Mahkeme sanıkların haklarının ihlal edildiğine hükmetti.

Anayasa Mahkemesi, Balyoz Davası'nda sanıkların, dijital veriler ve sanık dinlenilmesiyle ilgili konularda haklarının ihlal edildiğine oy birliğiyle karar verdi. İhlal kararının giderilmesi için sanıkların yeniden yargılanması gerekecek.

Karar sonrası açıklamalarda bulunan Balyoz Davası sanıklarının avukatlarından Celal Ülgen şunları söyledi:
Özgürlüklerini iade etmesini bekliyoruz. Kanunlarımıza göre Anayasa Mahkemesinin ihlal kararı varsa, buna dayanarak, yerel mahkemeye başvurarak yargılanmanın yenilenmesini talep edebiliyorsunuz. Balyoz davasında, adil yargılanma hakkı ihlali sonucunu doğuran bir takım uygulamalarla karşılaştırmıştık.

Şunu tespit etmek lazım. Evet yeniden yargılama olabilir ama AYM’nin kararında eğer iç tüzüğün ve yasanın kendilerine vermiş olduğu hakka dayanarak tedbir kararı almışlarsa, bu doğrultuda infaz da durdurulacağı için tahliyeler olacaktır ve yeniden yargılama talepleri farklı olacaktır.
Yarın sabah eğer, tedbir kararı varsa telgraf çekeceklerdir ya da UYAP’tan göndereceklerdir, tahliyeler başlaması gerekir. Hep varsayımlara göre gidiyoruz. Yeniden yargılama ise bir hak ihlalinin kaynağı bir defa dijital deliller ve savunma hakkıyla. Bu nedenle yeniden yargılama gidilirken sanıklar tahliye edilecek. Tutuksuz olarak devam edecekler ve Balyoz davası yeniden görülecek.

Eğer tedbir kararı vermemişse, bu nedenle biz başvurup yeniden yargılama isteriz toplu olarak ve mahkemelerde buna uymak zorundayız. Ama tedbir vermişse bu değişir. Biraz daha bekleyip o kararı beklememiz lazım. İddianame hazırlanmıyor ama mahkemenin karar aşamasında bıraktığı yerde, AYM’nin hak ihlali tespit ettiği yerden tarafların savunmaları delilleri değerlendirilecek ve neredeyse yeni baştan bir mahkeme görülecek diyebiliriz.

Deliller yok sayılacaktır çünkü AYM’nin söylediği budur. Biz ısrarla bilirkişi incelemesi yapılsın demiştik, bunu yapmamışlardı. Şimdi bütün bunlar yapılacak. Bir bilirkişi raporuyla, bu verilerin sahte olduğu tespit edilecektir. 

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2014, 18:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209