BAE’ye tarihi tepki! Sokağın adı değişiyor…

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed’in Fahrettin Paşa hakkında yaptığı asılsız suçlama ve hakaretin ardından, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna harekete geçti. Birleşik Arap Emirlikleri Büyükelçiliği’nin (BAE) bulunduğu sokağın adının, ''Fahrettin Paşa'' olarak değiştirilmesi kararlaştırıldı.

BAE’ye tarihi tepki! Sokağın adı değişiyor…
 BAE ileTürkiye arasında yaşanan krizin ardından, Ankara’da BAE Büyükelçiliği’nin bulunduğu sokağın isminin değiştirilmesine karar verildi.


Çankaya’da bulunan BAE Büyükelçiliği’nin de yer aldığı İlkbahar mahallesindeki 613. sokağın adı, “Fahrettin Paşa Sokak” olarak değiştirilecek. Değişikliğin birkaç gün içinde yapılması ve yeni tabelaların asılması planlanıyor.

Medine Kahramanı Fahrettin Paşa’nın ismi BAE Büyükelçiliğinin de bulunduğu sokağa verilecek.

BAE Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed, Türkleri 1916 yılında suç işlemekle suçlayan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan Iraklı bir Twitter kullanıcısının paylaşımını, kendi Twitter sayfasında paylamıştı. Tweette Fahri Paşa’nın suç işlediği, Araplardan para ve değerli yazmalar çaldığı iddia ediliyordu. Paylaşımın son cümlesi ise “Bunlar Erdoğan’ın ataları ve onların Araplarla geçmişi” deniyordu. Zayed'in bu paylaşımları iki ülke arasındaki ilişkilerin gerilmesine neden oldu. Büyükelçilik Maslahatgüzarı Havle Ali el-Şemsi Dışişleri Bakanlığına çağrılarak uyarıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da sert tepki gösterdi.

Kaynak:FOTO:SÖZCÜ / Yavuz ALATAN – Bu sokağın ismi artık Fahrettin Paşa Sokağı olacak.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2017, 18:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209