Asker iki savcıyı Başbakan'a şikayet etti

Son iki hafta içinde Ankara'da perde arkası aralanamayan iki kritik görüşme gerçekleşti.

Asker iki savcıyı Başbakan'a şikayet etti

 Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, önce Başbakan Erdoğan ile sonra da Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile görüştü. CNN Türk'ün edindiği bilgiye göre, Orgeneral Özel, askerin iki ayrı soruşturmadan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. İşte, o görüşmelerin ayrıntıları...


Tartışma, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın KCK soruşturmasında ifade çağrılmasıyla başladı. Önce MİT Kanunu değiştirildi.

Ardından da Başbakan'ın talimatıyla özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasına ilişkin düzenleme 3. yargı paketine girdi.

Ancak bu süreçte askerin de önemli rol oynadığı ortaya çıktı.


Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel iki önemli dosyayı önce Başbakan Erdoğan ile son olarak da Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile yaptığı görüşmelerde gündeme getirdi. Uludere ve Kazan vadisi dosyaları.

Orgeneral Necdet Özel'in elinde savcılar tarafından hazırlanmış iki önemli müzekkere vardı. İlki Kazan Vadisi'nde askerin yaptığı operasyona ilişkindi.

TSK'nın elinde kimyasal silah var mı?

İlk görev yeri Çukurca olan cumhuriyet savcısı, Genelkurmay Başkanlığı'nın elinde kimyasal silah olup olmadığını soruyordu.

Üstelik öldürülen PKK'lıların otopsilerinde kimyasal silah izine rastlanılmadığı halde. İkinci müzekkere yazısı ise Uludere olayına ilişkindi.

İki yıllık kıdemi bulunan bir başka genç savcı, ''hava bombardımanı talimatının kimden geldiğini'' soruyordu.

Üstelik bu yanıtın acele olarak verilmesi abartılı bir şekilde vurgulanmıştı. Yazının altında da usul olmamasına rağmen müzekkerinin sabah 04.00'te hazırlandığı belirtiliyordu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel bu iki müzekkere yazısını Başbakan Erdoğan'a ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e gösterdi.

Ve askerin soruşturulmasının da Başbakan'ın iznine bağlanması talebini iletti.

Askerden gelen bu şikayetin, özel yetkili mahkemelerin Başbakan'ın talimatıyla 3. yargı paketine girmesinde etkili olduğu belirtiliyor.

(CNN TÜRK)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209