Arınç, 'Ben böyle bir karar duymadım' demişti

Önceki gün böyle dedi, imzalar 22 Eylül’de atılmış. Arınç, 'Ben böyle bir karar duymadım' demişti

Arınç, 'Ben böyle bir karar duymadım' demişti
 Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, önceki gün Kimse Yok mu'nun yardım toplama yetkisinin kaldırıldığına ilişkin soruya,  "Böyle bir kararın imzalandığı ben şahsen duymadım." diye cevap vermişti. Ancak, 22 Eylül’de Bakanlar Kurulu tarafından imzalanan zulüm belgesinin başında Arınç’ın isminin olduğu ortaya çıktı.

Taraf, 113 ülkede faaliyet gösteren, 300 bin aileye doğrudan yardım ulaştıran Kimse Yok mu'nun yardım toplama yetkisinin kaldırılacağını yazmıştı. Yetki iptalinin kabinede imzaya açıldığı iddiası büyük tepki çekmiş, konu Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'a da sorulmuştu. 30 Eylül'deki (önceki gün) Bakanlar Kurulu toplantısının ardından konuşan Arınç, "Kimse Yok mu'yla ilgili bir kararın henüz ben bir yerde yayınlandığını veya imzalandığını ben şahsen duymadım." diye cevap vermişti. Ancak, Kimse Yok mu'ya ulaştırılan 22 Eylül 2014 tarihli Bakanlar Kurulu tebliğinde Bülent Arınç'ın ismi, listenin ilk başında duruyor.

"DÜN YETKİ VERDİM, BUGÜN CANIM İSTEDİ ALIYORUM OLMAZ" DEMİŞTİ

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Kimse Yok mu Derneği’nin yardım toplamasının yasaklanacağına ilişkin iddialara “Dün yardım toplama izni verdim, bugün canım istedi alıyorum olmaz. Bunun bir dayanağının olması lazım. Böyle bir dayanak olmadığı takdirde o dernek veya vakıf yöneticileri tarafından şüphesiz Bakanlar Kurulu aleyhine de yargı yoluna gidilebilir.” demişti. Arınç, ortada dernekle ilgili imzalanmış ya da Resmî Gazete’de yayımlanmış bir karar olmadığını, o günkü toplantıda da konunun gündeme gelmediğini belirtmişti. Geçen haftaki toplantıda bu yönde bir karar alındığına yönelik bilgilerle ilgili ise net bir açıklama yapmamıştı. Üstü kapalı olarak kamuoyuna yansıyan haberleri doğrulayan Arınç, “Ama böyle bir şey olamaz da demiyorum, olabilir de diyorum.” ifadesini kullanmıştı.

"HİZMET YAPTIKLARINI BİLİYORUM" DEMİŞTİ

"İsmini verdiğiniz dernek ve vakfı tanıyorum. Gazetelerde özellikle ismi geçiyor. Kurban veya yardım toplama faaliyetleri içerisinde de hizmet yaptıklarını biliyorum. Böyle bir dayanak olmadığı taktirde, o dernek yöneticileri tarafından Bakanlar Kurulu aleyhine yargı yoluna gidilebilir." diyen Arınç henüz böyle bir kararın yayınlandığını bilmediğini, söylemişti.

30 EYLÜL'DEKİ TOPLANTIDA 22 EYLÜL'DE GÖRDÜKLERİNİ İNKAR ETTİ

Kimse Yok mu'ya ulaştırılan tebligat metninde, dernekle ilgili 6 Şubat 2007 tarihli kararın, İçişleri Bakanlığı'nın 8 Eylül 20014 tarihli yazısı üzerine 22 Eylül'deki Bakanlar Kurulu toplantısında imzaya açıldığı görülüyor. "Ben duymadım" diyen Arınç'ın ise imzası, listenin başında duruyor.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2014, 13:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209