Apo İmralı'dan götürüldü mü ?

Terör örgütünün cezaevindeki lideri Abdullah Öcalan, İmralı Adası’ndan çıkarıldı mı ?

Apo İmralı'dan götürüldü mü ?

Bu iddiayı önce MHP lideri Bahçeli dillendirmişti, son olarak da ulusalcı kesime yakınlığı ile bilinen Aydınlık gazetesi sürmanşetinden iddiaya katıldı. Son olarak da Gazete Habertürk’ün Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı da aynı konuyu köşesine taşıdı.

İLK KEZ BAHÇELİ İDDİA ETMİŞTİ

Çok yakın bir zamanda MHP lideri Devlet Bahçeli de benzer bir imada bulunmuş, Erdoğan da ‘İmralı’da. Gel istersen seni götüreyim’ karşılığını vermişti.

CEVABI YARIN SÜRMANŞETİ

Aydınlık gazetesi ise bugünkü sürmanşetine aynı konuyu taşıdı. Gazete 1. Sayfadan yaptığı duyuruda ‘Abdullah Öcalan nerede? Yanıtı yarın Aydınlık’ta’ sözleri yer aldı.

s.20120629132242.jpg

ALTAYLI DA SORMUŞTU: ÖCALAN NEREDE?

Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı’nın bugünkü köşesinde Aydınlık’ın ortaya saldığı bu şaibe var.

Altaylı şöyle ytazmıştı:

“...Öcalan nerede?’ Şimdi de Aydınlık Gazetesi birkaç gündür sürmanşetinden bu soruyu tekrarlıyor. ‘Teaser’ yapar gibi soruyorlar. Nerede olduğunu biliyorlar da, şimdilik söylemiyorlarmış gibi. Herhalde sonunda açıklayacaklar nerede olduğunu. Bana göre soru yanlış.

‘Öcalan’ı serbest mi bıraktınız?’ diye sormak başka, ‘Öcalan nerede?’ diye sormak başka. Birincisi ciddi bir sorudur, bir hukuk devletinde sorulabilir.

Ama ‘Nerede?’ diye sormanın kimseye bir faydası olduğunu zannetmiyorum. Devlet kendisine emanet edilen bir mahkûmu, devletin büyüklüğüne yakışır bir şekilde korumak, kollamak ve sağ salim tutmak için ‘neresi olması gerekiyorsa’ orada tutmakla mükelleftir.

Bugün çok bilinen, çok tanınan kimi tutuklular için ‘Niye GATA’da?’ diyor muyuz. Hatta böyle diyenlere kızmıyor muyuz! Hal böyle iken ‘Öcalan nerede?’ sorusunun yanıtının kime ne faydası var!...”

VEKİL SORDU: “ÖCALAN CEZAEVİNDE Mİ ?”

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e, “Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan halen İmralı’da cezaevinde midir?” diye sordu.

“Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’a 27 Temmuz 2011 tarihinden bu yana görüş yasağı uygulanmakta olduğu kamuoyunda bilinmektedir. Son dönemde ise Abdullah Öcalan’ın İmralı’da olmadığı yönündeki iddialar malumunuzdur” diyen Yılmaz, Adalet Bakanı’na şu soruları yöneltti:

“27 Temmuz 2011 tarihinden bu yana Abdullah Öcalan, hangi tarihlerde hangi Türk devlet ve hükümet yetkilileriyle doğrudan ya da dolaylı görüşmeler gerçekleştirmiştir?

Kardeşi Mehmet Öcalan’ın, 2012 Ocak ayında kendisini İmralı’da ziyarete gitmesine rağmen Abdullah Öcalan’ın ‘Burası çok hassas, görüşe çıkmamız uygun değil’ mesajı gönderdiği ve kardeşi ile görüşmediği basına yansımıştır. Kardeşiyle görüşmemesinin nedeni, söz konusu tarihte Abdullah Öcalan’ın, İmralı’da bulunmaması mıdır?

2009 Aralık ayında, Abdullah Öcalan’ın, İmralı’da kaldığı odanın küçültülmesinden şikayet etmesi üzerine Türkiye’nin pek çok yerinde terör örgütü PKK yandaşları tarafından çıkarılan olaylar göz önünde bulundurulduğunda; Abdullah Öcalan’ın yaklaşık bir yıldır görüşe çıkarılmamasına rağmen PKK terör örgütü yandaşlarının sessiz kalmaları, Abdullah Öcalan’ın, terör örgütünün bilgisi dâhilinde cezaevi dışında tutulmakta olduğu yönündeki şüpheleri güçlendirmektedir. Kamuoyuna bu konudaki gerçekleri açıklar mısınız? Bu konudaki şüpheleri gidermek için ne yapmayı düşünüyorsunuz?”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209