Antalya'dan sonra 5 ile daha deprem uyarısı

Prof. Dr. Ahmet Ercan ve Prof. Şükrü Ersoy Antalya'da yaşanan 6.1 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Ercan, Antalya, Adana, Osmaniye, Hatay ve Maraş'ta deprem riski olduğunu söyledi.

Antalya'dan sonra 5 ile daha deprem uyarısı
 Ahmet Ercan şunları söyledi
"17 Aralık'ta 4.1 şiddetinde deprem oldu. 
Çok önemliydi,  internet   sitemde  de  yer  vermiştim. Torosların  güneyinde  Türkiye'nin  altına  dalan Kıbrıs yayı var. Kaş'tan başlıyor, Antalya körfezine giriyor. Kıbrıs'tan Çukurova'ya giriyor.  Afrika  anakarasının sınırı. 4 yıldır  Afrika  anakarası  özellikle  son 1  yıl içinde Anadolu'ya hem dalıyor hem de kaktırıyor.

Bu hızlanan   gerginlik  artışı da depremlere neden oluyor. Bu deprem Afrika'nın kaktırmasını sonucu olan depremdir. Bunlar dalma batma kuşaklarıdır. Tsunami dalgaları üretebilir ama Antalya'da bu  saate  olmadıysa daha olmaz. Bu yay boyunca  AntalyaAlanya , Kaş ,Gazipaşa, Mersin, Taşucu, Adana, Osmaniye ve Hatay  yüksek   oranda   gerginlik   altında. Antalya'daki evler  yüksek  ve  temelleri  sığ buna  dikkat çekmek  istiyorum. Taşucu nükleer santralinin 50 km uzağında Eceniş kırığı tehlike  altında . Orada  gerginlik  ver deprem olursa sürprizi olmaz. Çekincem bu nükleer santral. Japonya'da Hiroşima'ya 200 km uzakta deprem oldu ama  yerle  bir oldu. Nükleer santralinin  tasarımının  ve  yapımının   yeniden değerlendirilmesi  gerekiyor. Antalya'nın dibinde herhangi bir kırık  yokAfrika   yayından kaynaklanıyor  deprem. Hatay, Adana, Maraş sakıncalı  yerler . Geçişte bu  yerlerde  7,5 büyüklüğünde  depremler olmuştu."

YER  KABUĞUNU KIRACAK BİR  ENERJİYE  SAHİPTİR

Deprem  Uzmanı   Prof . Şükrü Ersoy da Antalya'da  yaşanan  6.1  büyüklüğündeki  depremle ilgili  açıklamalarda  bulundu. Ersoy, " Yer  kabuğunu kıracak bir  enerjiye sahiptir." dedi.

Deprem  Uzmanı   Prof . Şükrü Ersoy şunları söyledi:

"6  büyüklüğü   yüksek  sayılabilir.  Yer  kabuğunu kıracak bir  enerjiye  sahiptir.  Çok   yüzeyde olursa  enerji  savrulmadan daha  çok   hissedilebiliyor . Bunun nedeni  derinliğe  dayalı parametreler . Bu  bizi  aldatmamalı."

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209