Şanlıurfa Cezaevi'nde yine yangın çıktı

13 mahkumun yangın sonucu yaşamını yitirdiği Şanlıurfa Cezaevi'nde yine yangın çıktı. İtfaiye ve sağlık ekipleri cezaevine intikal ederken, içeriden silah sesleri geldiği belirtildi

Şanlıurfa Cezaevi'nde yine yangın çıktı

13 mahkumun öldüğü Şanlıurfa E Tipi Cezaevi'nde, koğuşların bulunduğu bölümde saat 18.00 sıralarında bilinmeyen bir nedenle yine yangın çıktı. İhbar üzerine 3 itfaiye aracı ile ambulans olay yerine sevkedildi. Koğuşların bulunduğu bölüme çıkan yangına ekipler müdahale etmeye başladı.Yangın haberinin duyulmasıyla tutuklu yakınları cezaevine akın etti. Emniyet güçleri güvenlik gerekçesiyle güvenlik çemberi oluşturdu ve gazetecilerin görüntü alması engelledi.

CHP'Lİ AĞBABA: ÇOCUK KOĞUŞUNDA KALANLAR YATAKLARI ATEYE VERDİ
Şanlıurfa E Tipi Cezaevi'nde inceleme yapmak ve tutuklularla görüşmek üzere cezaevi'ne giden Meclis İnsan Hakları Komisyonu üyelerinden CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba yangının çıkma sebebi olarak, ‘çocuk koğuşunda kalanlar yatakları ateşe verdi’ dedi.

İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, cezaevi içerisiden silah sesleri geldiği belirtiliyor. Olaylar sırasında yaralanan bazı mahkumlar ambulanslarla cezaevinden çıkarılırken, yaralı sayısı hakkında henüz bir bilgi yok.

MAHKUM YAKINLARI İLE POLİS ARASINDA GERGİNLİK
Öte yandan yoğun kalabalığın toplanmasının ardından araçların girişinin engellendiği cezaevi önündeki kalabalık polis tarafından cop, basınçlı su ve gaz bombalı müdahalesiyle dağıtıldı. Polisin tavrına vatandaşlar tepki gösterirken, gerginlik devam ediyor.

VALİ GÜVENÇ: “HER ŞEY KONTROL ALTINDA”
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, E Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki ikinci yangında her şeyin kontrol altında alındığını, ölü olmadığını, yaralıların bulunduğunu bildirirken, “Tekrar tekrar söylüyorum içeride yangın yok, çatışma yok, her şeyi takip ediyoruz, bir şey yok, her şey kontrol altında.

Güvenç, cezaevindeki incelemelerin ardından açıklamalarda bulundu. Tutuklu ve hükümlülerin yakınlarına olumsuz bir durumun olmadığını, her şeyin kontrol altında olduğunu söyleyen Güvenç, endişelenecek bir durum olmadığını belirtti.

Güvenlik güçlerine gerekli ikazların yapıldığını ifade eden Güvenç, herhangi bir müdahale, kötü muamele ve biber gazı olmayacağına işaret etti. Cezaevi önünde toplanan vatandaşlara dağılmalarını söyleyen Güvenç, “Lütfen bize yardımcı olun. Mahkumlarımızdan kaçmak isteyen olmadı, sadece içerideki dumandan etkilenen bir grup mahkumu dışarı aldık, konu bu. Rica ediyorum, lütfen dağılalım, bu ülke, bu memleket hepimizin şu anda mahkumların sağlık durumu iyi. Çocuk koğuşunda yangın çıkarıldı, yangının etkisiyle koğuşlar etkilendi, etkilenen mahkumları da sağlıkları için bahçeye tahliye ettik. Yeter ki sakin olun, kenara çekilin. Şu anda her şey kontrol altına alındı ve takip ediyoruz” dedi.

Güvenç, sorular üzerine cezaevinin içerisinde silah sesi ve çatışma olmadığını dile getirdi. İçeride durumun sakin olduğunu, yangının da kontrol altına alındığını kaydeden Güvenç, “Tekrar tekrar söylüyorum içeride yangın yok, çatışma yok, her şeyi takip ediyoruz, bir şey yok, her şey kontrol altında. Gurbette olan, dışarıda olan var, her şey kontrol altında. Bakın milletvekillerini, baro başkanını içeri alıp gezdiriyorum” şeklinde konuştu.

'YANGINDA 14 KİŞİ HASTANEYE SEVK EDİLDİ'
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, E Tipi Kapalı Cezaevi’nde çıkan ikinci yangında 14 kişinin hastaneye sevk edildiğini bildirdi.

Güvenç, gazetecilere yaptığı açıklamada, saat 18.00 sıralarında çocukların bulunduğu koğuşlarda yangın çıkarıldığını belirtti. Yangının nedeninin, kimin çıkardığının, kaza olup olmadığının araştırma konusu olduğunu dile getiren Güvenç, dolayısıyla çıkan yangında diğer koğuşların da dumandan etkilendiğini kaydetti. Bu sırada bir kısım mahkumun da dışarı almak zorunda kalındığını söyleyen Güvenç, “60-70 civarındaki mahkumu cezaevinin bahçesine aldık. Ama şu an itibarıyla bütün herkese duyuruyorum, mahkum yakınlarına bildiriyorum, mahkumları tekrar içeri aldık. İçeride her şey kontrol altında. Mahkumların sağlıkları yerinde, endişe edilecek bir durum yok. Yarından itibaren tekrar telefon ve açık görüşme imkanı sağlayacağız” ifadesinde bulundu.

‘BU BİR İSYAN DEĞİL’
Vali Güvenç, bir soru üzerine “14 kişiyi hastaneye sevk ettik, 1 kişi yoğun bakımda, onun dışında hepsinin sağlık durumları çok iyi, takiplerini yapıyoruz” diye konuştu.
Yaralananların büyükler olduğunu anlatan Güvenç, şöyle devam etti:

“Bu bir isyan değil. 60-70 mahkumu, dumandan etkilenen, koğuşlardan dışarı alınırken onların kordona alınması, bahçenin ilgili bölümüne sevkiyle ilgili anonslar duydunuz. Onun dışında bir şey yok.” (dha- anka)



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209