Ali İsmail Korkmaz davasına halktan yakın takip

ALI İSMAIL KORKMAZ’IN ÖLÜMÜYLE ILGILI DAVAYI IZLEMEK IÇIN KAYSERI DIŞINDAN 38 OTOBÜS VE 5 MINIBÜSLE 2 BIN KIŞI GELDI.

Ali İsmail Korkmaz davasına halktan yakın takip
 Eskişehir’deki Gezi Parkı olayları sırasında dövülerek ölen Ali İsmail Korkmaz’ın davasına yoğun ilgi gösterildi. Duruşmanın ardından açıklama yapan Kayseri Valiliği, dava için şehir dışından 38 otobüs ve 5 minibüsle 2 bin kişinin geldiğini açıkladı. Söz konusu kişilerin, güvenli bir şekilde tekrar dönüşlerinin sağlandığı belirtildi.

Eskişehir’deki Gezi Parkı protestolarında saldırıya uğrayan Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüyle ilgili 5’i tutuklu 8 sanığın davası, güvenlik açısından Kayseri 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. Kayseri Valiliği, önceki gün ilk duruşması yapılan davayla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Dava için şehir dışından 38 otobüs ve 5 minibüsle 2 bin kişinin geldiği belirtildi. Grupların arama noktalarında durdurulduktan 20-25 dakika sonra kent merkezine gönderildiklerine dikkat çekilerek, vatandaşların güvenli bir şekilde tekrar dönüşlerinin sağlandığı kaydedildi.

Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre, Kayseri’ye, Ankara yolu istikametinden 32 otobüs ve 1 minibüs, Osman Kavuncu Bulvarı’ndan 5 otobüs ve 4 minibüs, Sivas yolu istikametinden 1 otobüs olmak üzere toplam 38 otobüs ve 5 minibüs geldi. Arama noktalarına gelen araçlar 20-25 dakika içerisinde aramaları yapıldıktan sonra bekleme yaptırılmaksızın gönderildi. Gruplar, saat 09.30 sıralarında Eski Adliye binası önüne intikal etti. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından güvenlik önlemleri kapsamında 2 bin 30 personel görevlendirilirken, şehrin 4 girişinde arama noktası oluşturuldu. 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 09.45’te başlayan duruşmayı, çok sayıda avukat, sanık yakınları, Ali İsmail Korkmaz’ın ailesi, milletvekilleri, STK temsilcileri ve basın mensupları izledi. Ayrıca, diğer illerden gelen 2 bin kişilik grup, adliye önünde duruşmayı takip etti. Alınan güvenlik önlemleri çerçevesinde, arama noktasında bir adet açılır kapanır demir jop ele geçirildi. İstanbul’dan gelen grubun araması yapılırken, görevli personele saldırılması sonucu 2 polis memuru başından ve elinden yaralandı.

Valilik, davanın görülmesi esnasında duruşma salonu içerisinde silahlı bir şahsın bulunduğu bilgisinin alınması üzerine görevli personel tarafından olaya müdahale edildiğini belirterek, şu bilgileri paylaştı: “Şahıs, salon dışına çıkartılmıştır. Yapılan incelemede, İ.K. isimli şahsın tutuklu polis memurunun yakını olduğu, uzman çavuş olarak görev yaptığı, izinli olduğu dönemde yakınının yargılandığı duruşmayı izlemek üzere geldiği ve üzerinde silah bulunmadığı anlaşılmıştır. Mahkeme salonu içerisinde görevli bulunan 2 polis memuru, olay esnasında çıkan arbedede yaralanmıştır. Duruşma nedeniyle görevlendirilen emniyet personeli başta olmak üzere tüm personelimiz zaman zaman kendilerine yapılan tahrik edici davranışlara kapılmadan azami özen ve sabırla görevlerini ifa etmişlerdir. Mahkeme tarafından duruşma sonunda verilen kararda, tutukluların tutukluluk hallerinin devamına, diğer sanıkların tutuksuz yargılanmasına, davanın 12 Mayıs 2014 tarihinde görülmesine karar verilmiştir.”

MHP, davaya sahip çıktı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, yazılı açıklama yaparak, Ali İsmail Korkmaz’ın Gezi eylemleri sırasında Eskişehir’de hunharca katledildiğini söyledi. “Herkes sabırla yargı sürecinin selametle tamamlanmasını beklemelidir.” diyen Türkeş, şunları kaydetti: “Hukuk devletinde dayak yoktur, işkence yoktur; olamaz, olmamalıdır. Bazı çevreler yüzsüzce bu utancı meşru kılmak adına harekete geçtiler. Diyorlar ki; ‘Ali İsmail Korkmaz solcu idi, Alevi idi, ateist idi.’ Biz de Milliyetçi Hareket Partisi olarak onlara cevaben diyoruz ki; Ali İsmail Korkmaz insandı ve aynı Ali İsmail Korkmaz, sizin-bizim gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin eşit vatandaşı idi. Devletimize bu utancı yaşatanların en ağır şekilde cezalandırılmalarını talep ediyoruz.”

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2014, 05:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209