AKP'yi İttihat ve Terakkiye benzetti

Kamalak, "Onların üç paşası, bunların da üç ismi var AKP'yi İttihat ve Terakkiye benzetti"

 AKP'yi İttihat ve Terakkiye benzetti
 Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, AKP’yi ‘İttihat ve Terakki’ye benzetti. Türkiye’nin bugün ikinci İttihat ve Terakki dönemini yaşadığını ifade eden Kamalak, “Birinci İttihat ve Terakki döneminin, koskoca imparatorluğu nasıl batırdığını hepimiz biliyoruz. Gidiş, yazık ki İttihat ve Terakki’nin gidişinden farklı değil.” dedi.

SP lideri Mustafa Kamalak, seçim çalışmalarını Balıkesir mitingiyle sürdürdü. Partililere bir belge sunacağını belirten SP lideri, “Bu belge, İçişleri Bakanlığı’nın, bir soru önergesi üzerine TBMM Başkanlığı’na sunmuş olduğu rapordur. 20 Aralık 2013 tarihli. Adeta yolsuzlukta birbirleriyle yarışmışlar. 2009 yılında yapılan seçimlerden bu yana bin 752 belediye başkanı hakkında soruşturma açılmıştır. Belgeye göre bunlardan 678’i AK Partili, 511’i CHP’li, 263’ü MHP’li, 121’i de BDP’ye mensup belediye başkanıdır.” şeklinde konuştu.

    Mustafa Kamalak’ın gündeminde Başbakan’ın her miting meydanında dile getirdiği ‘paralel devlet’ iddiaları da vardı. Hükümetin gece gündüz bir paralel yapıdan bahsettiğini hatırlattı. Kamalak, “İşleri güçleri ‘paralel yapı’. O zaman ben soruyorum; ey hükümet yetkilileri, ey bakanlar, ey Başbakan, siz yeni mi geldiniz iktidara? 12 yıldan beri işbaşında değil misiniz? Sizin gerçekten dediğiniz gibi Haşhaşi tipi, virüs tipi, yamyam tipi, yarasa tipi cinayet örgütü gibi şebeke varsa 12 yıldan bu yana neden bunların üstüne gitmediniz? Gerçekten iddianızda samimiyseniz böyle bir terör örgütünü adliyeye sevk etmek, mahkemeleri harekete geçirmek gerekmez miydi? ‘Biz işbaşına geldiğimizde böyle bir terör örgütü yoktu, sonradan oluştu.’ diyorlar. O zaman da sorumlu sensin. 17 Aralık tarihinde bir pislik deşifre edildi. O pisliğin üzerini örtmek için siz böyle bir hayali düşman uydurdunuz. Ne biçim samimiyetsizlik bu. Bütün bunları 17 Aralık operasyonundan sonra mı keşfettin? Vahiy mi geldi sana? Böyle devlet yönetimi olmaz. ‘Yanılmışız, safmışız’ diyorlar. Ülke yönetimi basiret ister.” dedi.

AKP’Yi MİHRAKLAR KURDURDU

Mustafa Kamalak, Türkiye’nin bugün ikinci İttihat ve Terakki dönemini yaşadığını anlattı: “Birinci İttihat ve Terakki döneminin ülkeyi nerelere sürüklediğini, koskoca imparatorluğu nasıl batırdığını hepimiz biliyoruz. Taşları yerine koyduğunuzda birebir oturuyor. Birinci İttihat ve Terakki Cemiyeti’nin önde gelenleri, Abdülhamit Han’ın öğrencileri ve subaylarıydı. Abdülhamit Han’ın siyasetinin 33. yılında öğrencileri tarafından yolu kesildi. Amaç, İsrail’in kurulmasıydı. Bunun için Osmanlı Devleti’nin yıkılması gerekiyordu. Yıkılabilmesi için savaşa sokulması icap ediyordu. Bütün bunlar adım adım gerçekleşti ve İsrail devleti kuruldu. AK Parti’yi kurduranlar dış mihraklar. 24 Eylül 1998 tarihli Güneri Cıvaoğlu’nun bir makalesi var. Makalede, ‘Millî Görüş camiası içinden bir isim, allanıp pullanıp iyice cilalanarak, ‘İşte Millî Görüş’ün müstakbel genel başkanı’ diye lanse edilecek.’ deniyor. Kimdi bu isim? Recep Tayyip Erdoğan. Milletvekili bile olmadan Beyaz Saray’da ağırlandı! Batı ülkelerinde krallar gibi karşılandı. İttihat ve Terakki’nin önde gelen üç tane paşası vardı. Talat Paşa, Cemal Paşa ve Enver Paşa. Abdülhamit Han’ın öğrencileriydi. Burada da Erbakan’ın üç öğrencisi var. Tevafuk, burada da Erbakan Hoca’nın siyasetinin 33. yılı. Buradaki üç beyi de siz zaten bilirsiniz! Orada oluşun amacı İsrail devletinin kurulmasıydı, kuruldu. Şimdi amaç, büyük İsrail devletinin kurulmasını sağlamaktır. Ancak Arz–ı Mevud denilen arazi tam anlamıyla elde edilemedi daha. Onların inancına göre İsrail vatanı, Nil’den Fırat’a kadar olan alanı kapsar. Bu alanın önemli bir kısmı, Türkiye’nin sınırları içinde kalıyor. Gidiş, yazık ki İttihat ve Terakki’nin gidişinden farklı değil. Ülke sürekli geriliyor. Bu gerilmenin sonunda kopma olur. Biz Türkiye’nin düşmanlığa değil, dostluğa ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Çatışmaya, kavgaya değil, kardeşliğe ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz.”

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2014, 11:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209