Adnan Oktar'ın avukatından 'akıl sağlığı' açıklaması!

Adnan Oktar ve grubuna yönelik "suç örgütü elebaşı" olduğu iddiasıyla dün Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından operasyon düzenlenmişti. Düzenlenen operasyonla gözaltına alınan Adnan Oktar'ın avukatı "akıl sağlığı" ile ilgili açıklamada bulundu.

Adnan Oktar'ın avukatından 'akıl sağlığı' açıklaması!
 Dün İstanbul'da Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonla gözaltına alınan Adnan Oktar'ın avukatı Atanur Demir, "Akıl sağlığının yerinde olup olmaması ile ilgili mesele Adli Tıp tarafından verilecek bir raporla sabit olur. Bu cezasızlık sebebidir. Ancak gündemimizle böyle bir konu söz konusu değil" açıklamasında bulundu.

İstanbul merkezli 5 ilde dün Adnan Oktar ve grubu hakkında operasyon başlatıldı. Operasyonda Adnan Oktar ile birlikte 172 şüpheli gözaltına alındı. İstanbul Çengelköy'deki evinde gözaltına alınan Adnan Oktar, operasyon ile ilgili "İngiliz derin devletinin oyunu" dedi. Oktar'ın tüm mal varlıklarına Sulh Ceze Hakimliği'nce el konulurken şirketlerine de kayyum atandı. Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Adnan Oktar ve destekçilerine 30 ayrı suç yönetildi. Yöneltilen suçlamların arasında yer alan siyasi ve askeri casusluk suçlaması ise en dikkat çekeni.

Gözaltına alınan Adnan Oktar'ın avukatı Atanur Demir özetle şu açıklamayı yaptı:

"AKIL SAĞLIĞININ YERİNDE OLUP OLMAMASI..."

"Kaçarken yakalandığı haberi bilgisi doğru değil. Akıl sağlığının yerinde olup olmaması ile ilgili mesele Adli Tıp tarafından verilecek bir raporla sabit olur. Bu cezasızlık sebebidir. Ancak gündemimizle böyle bir konu söz konusu değil. İleriki aşamada biz hukukçu olarak bunu değerlendiririz. Onunla ilgili bizim gözlemimiz önemli, müvekkilin talebi önemli, mahkemenin gözlemi, yargı makamlarını gözlemi önemli şuan gündemimizde savunma olarak böyle bir düşüncemiz yok.

Dosyada kısıtlılık kararı var. Belli deliller saklanabiliyor. Usule ilişkin belgelerle ilgili bir yasak var. Bunlar vekilden saklanamıyor. Bunları temin edeceğiz. İtiraz yoluna müracaat edeceğiz. Gözaltı kararına itiraz edeceğiz. Mal varlığına tedbir konulması kararlarının tamamına itiraz edeceğiz. Bunlarla ilgili Sulh Ceza Hakimliği çok kısa sürede karar verecek bunları da sizinle paylaşacağız."

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2018, 00:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209