Adnan Oktar: “Tayyip Hocam’ın milletin hayrına çalıştığı açıkça görülmüyor mu?”

Kamuoyunda son günlerde sıkça tartışılan Ak Parti-Cemaat ilişkileri ve yolsuzluk iddialarının ardından Adnan Oktar dün gece A9 TV’deki programında ‘Başbakan Erdoğan’ın, iktidara geldiği günden bu yana tüm çabasının Türk milletinin menfaatlerinden yana olduğunu’ hatırlattı:

Adnan Oktar: “Tayyip Hocam’ın milletin hayrına çalıştığı açıkça görülmüyor mu?”
 Kamuoyunda son günlerde sıkça tartışılan Ak Parti-Cemaat ilişkileri ve yolsuzluk iddialarının ardından Adnan Oktar dün gece A9 TV’deki programında ‘Başbakan Erdoğan’ın, iktidara geldiği günden bu yana tüm çabasının Türk milletinin menfaatlerinden yana olduğunu’ hatırlattı:

Adnan Oktar’ın konuşmalarından bazı bölümler şöyleydi:

Adnan Oktar: “Tayyip Hocam iyi niyetli bir insan. Tayyip Hocamı böyle kötü niyetli biri gibi göstermeye çalışmak çok vicdansızlık olur. Günaha giriyorlar, çok ayıp yapıyorlar. Akıllıca bakıldığında, milletin aleyhine bir şey yok. Milletin lehine bir tavır var, anormal bir hareket yok.
Tayyip Hocam’da ben bir anormallik, bir yanlışlık göremiyorum. Milletin hayrına çalıştığı açıkça görülmüyor mu? O arada hadi diyelim ki adi suçlar işlendi, dört kişi, beş kişi işledi diye, bu niye bütün Ortadoğu’yu ilgilendirsin? Dünyanın her yerinde suç var. Alır götürür adamı hapse koyarsın olur biter. Suçu yoksa da beraat eder. Değil mi? Suçsuzsa da özür diler alnından öpersin. Türkiye’yi bütün Ortadoğu’yu sarsacak bir politikaya çekmek istiyorlar.
Benim gördüğüm Tayyip hocamın Türk milleti zengin olsun, Ortadoğu zengin olsun diye yaptığı şeyler var, kendisiyle ilgili bir problemi yok. Bir de Tayyip Hocam böyle şeye tenezzül edecek bir insan değil, dünyayla bir alıp veremediği yok. Altmış yaşına gelmiş bu insan; iki on sene sonra seksen yaşına gelecek, ne yapsın dünyayı.
Suç işlenmemiştir demiyorum, olmuş olabilir. Kardeşim adi suç, sıradan bir suç, al adamı koy hapse bu kadar. Bitti. Niye Türkiye’yi sallıyorsun, niye ortalığı birbirine katıyorsun?
Fethullah Hoca da gereksiz yere bu bir konuda taraf oldu. Ama telafi edilmesi son derece kolay bir şey. Müslümanlıkta barışmak vardır, affedicilik vardır. Kimse dershanelere bir şey demez. Kazanıyorlarsa da kazansınlar dershanelerden. Haram yoldan kazanmıyor, istemeyen göndermesin. Dershaneler de kapanmayacak açıkça söyleyeyim.
Dolayısıyla bu kadar gerginliğe, bu kadar ağır sözlere filan gerek yok. Tayyip Hocam da; millet onun samimiyetine inanıyor. Kim ne derse desin, o yine halk desteğini alır, içi rahat etsin. Öyle bir konu olmaz.
Ama böyle bir dönemde şimdi seçimlerde Cumhurbaşkanı olarak değil de Başbakan olarak devam etmesi bence daha yerinde olur. Bu kadar karmaşık bir ortamda Cumhurbaşkanı olmaya kalkarsa, ortalık bayağı bir karışır gibi geliyor bana. Başbakan olarak görevine devam etsin, şu üç dönem olayını bir kere kaldırsın. Ne üçü, millet istediği müddetçe, istediği kadar seçilsin. Limit de konulmasın.
Millet de onun yanında olur, çünkü bayağı dürüst. Kendi adına bir şey yaptığı yok, vatan için millet için halk için yaptıkları var. Türk halkını düşünüyor, İran halkını düşünüyor, Ortadoğu halkını düşünüyor, ‘Amerika’nın Hazırolunu’ kabul etmemiş bu kadar, Amerikan komutunu kabul etmemiş.
Böyle bir insan Başbakanla iftihar etmek gerekmiyor mu? Bak alenen İttihad-ı İslam’ı ve Mehdiyet’i savunan bir insan; alenen açıkça şakır şakır söylüyor. Boş nedenlerden böyle şevkli, gayretli bir insanı ekarte etmeye kalkarlarsa, biz onu kanunla hukukla engelleriz. Boşa debelenmesinler, hiçbir netice çıkmaz. (Adnan Oktar, 23 Aralık 2013, A9 TV)

Adnan Oktar: “Kardeşlerimizden ricam, kimse ortamı gerecek kışkırtıcı yazılar yazmasın”



Adnan Oktar, gündeme damgasını vuran AK Parti-Cemaat ilişkisiyle ilgili olarak bu akşam A9 TV’deki sohbet programında, tüm kamuoyunu yatıştırıcı olmaya çağırdı. Kuran’a göre’ fitnenin adam öldürmekten beter olduğunu’ ve ‘haram olacağını’ hatırlatan Sn. Oktar, “Tüm kardeşlerimizden ricam, Allah rızası için kimse ortamı gerginliğe sürükleyecek, fitneyi körükleyen yazılar yazmasın” çağrısında bulundu:

Sn Adnan Oktar, gündeme damgasını vuran AK Parti-Cemaat ilişkisiyle ilgili olarak bu akşam A9 TV’deki sohbet programında, tüm kamuoyunu yatıştırıcı olmaya çağırdı. Kuran’a göre’ fitnenin adam öldürmekten beter olduğunu’ ve ‘haram olacağını’ hatırlatan Sn. Oktar, “Tüm kardeşlerimizden ricam, Allah rızası için kimse ortamı gerginliğe sürükleyecek, fitneyi körükleyen, kışkırtıcı yazılar yazmasın” çağrısında bulundu:

İşte Adnan Oktar’ın o konuşmaları:
Adnan Oktar: “Allah “Aranızı düzeltin” diyor. Allah’ın hükmü bu. Haramdır Müslümanın arasının bozuk olması. “Ve Allah’a ve Resulüne itaat edin.” Yani Kuran’a uyun. Enfal Suresi, 1.
Enfal Suresi, 46’da, “Allah’a ve Resulüne itaat edin, çekişip birbirinize düşmeyin.” diyor Allah. Yani haram. Domuz eti yemek gibi, şarap içmek gibi, kumar oynamak gibi çekişmek de haramdır.

“Fitne katilden beterdir, yani haramdır. Tüm kardeşlerimizden ricam, Allah rızası için kimse fitneyi körükleyen, ortamı geren, kışkırtıcı yazılar yazmasın”
Ayrıca burada fitne de var. Fitne katilden beter diyor Cenab-ı Allah. Sırf çekişme yok, fitne meydana gelmiş durumda. Fitne adam öldürmekten daha beter. Onun için kimse fitneyi körüklemesin. Fitneyi körükleyen yazılar yazmasınlar. Allah vermesin çok çok yanlış olur.
“Allah’a ve Resulüne itaat edin, çekişip birbirinize düşmeyin. Çözülüp yılgınlaşırsınız.” Çözülme ne demek? Aranızdaki bağlar kopar, çözülürsünüz, paramparça olursunuz, yılgınlaşırsınız, diyor Allah. Gücünüz gider, yapacak bir şeyiniz kalmaz. Direnme gücünüz kalmaz. Gelişme gücünüz, sağlığınız sıhhatiniz kalmaz, yılgınlaşırsınız, diyor Allah. Her türlü maddi manevi gücünüz gider. Felç olursunuz diyor Allah.
“Ve sabredin” diyor. Tamam bir olay var doğru, ama sabredilecek ve yatıştırılması gerekiyor.
Hiçbir kardeşimiz Allah rızası için aleyhte hiçbir yazı yazmasınlar. Ortalığı gerecek, gerginliği teşvik edici yazı yazmasınlar.
“Şüphesiz Allah sabredenlerle beraberdir.” Bak sabredilirse, yatışır düzelir sakinleşir diyor Allah.
Onun için meydana gelmiş fitneyi körüklemenin alemi yok. Allah’ın hükmü açık. Fitne katilden beterdir demek ne demek? Adam öldürüyorsunuz o zaman. Fitneyi körüklemek demek, adam öldürmek hükmünde. Onun için Allah rızası için yatıştırıcı yazı yazsınlar, ortalığı geren, teşvik eden yazı yazmaya gerek yok.
Cenab-ı Allah Ali İmran Suresi, 103. ayette, şeytandan Allah’a sığınırım: “Allah’ın ipine hepiniz sımsıkı sarılın.” Yani Kur’an’a hepiniz sımsıkı sarılın. Sımsıkı sarılın ne demek? Tavizsiz.
“Dağılıp ayrılmayın.” Bütün olarak hareket edin, dağılıp ayrılmayın. “Allah’ın sizin üzerinizdeki nimetini hatırlayın.” Bak ne güzel nimet içerisindeyiz. “Hani siz düşmanlar idiniz, O kalplerinizin arasını uzlaştırıp ısındırdı ve O’nun nimetiyle kardeşler olarak sabahladınız.” Çetelerden kurtulduk, fitneden kurtulduk, değil mi millete kabadayılık yapanlardan kurtulduk, faili meçhullerden kurtulduk.
“Yine siz, tam ateş çukurunun kıyısındayken, oradan sizi kurtardı.” Ateş çukuru işte bu İddia Edilen terör Örgütü’ydü, Allah oradan kurtardı Müslümanları. “Umulur ki hidayete erersiniz diye, Allah, size ayetlerini böyle açıklar.”
Türkiye’yi böyle sallamanın alemi ne? Türkiye’yi ateşe doğru çekmenin alemi ne? Bak ortalık hallaç pamuğuna döndü, daha hala da teşvik ediyorlar. Fitne var, fitneyi yatıştırsanıza.
Hiç kimse, tekrar ediyorum, istirham ediyorum, aleyhte, kışkırtıcı yayın yapmasın. Yatıştırıcı olun.

Türkiye’de hukuk işliyor. Mahkeme tutuklamaları yaptı; suç tespit edilirse, cezası verilecektir. Yoksa beraat edilecektir.
Hukuk Türkiye’de işliyor. Salıvermediler, tutukladı mahkeme, ‘yargılayacağız’ diyorlar tamam. Beraat ederse ne diyeceksiniz? Suçluysa da cezasını çeksin ama bir çok insan suç işleyebiliyor. Milyonlarca suçlu var dünya da bir tek orada yeni çıkmış bir şey değil ki. Yatıştırıcı, halim bir üslup kullanmak lazım.
Her şey çok güzel, akıcı giderken fitne körüklenmez. “Fitne katilden beter”dir, ayet var. Ve Müslümanların arasının açılması haram, birleştirmek için gayret etmek de farz.

“Namaz vaktinin girmesi gibi, şimdi de Müslümanlar için birleştirme ibadetinin, fitneyi yatıştırmanın vaktidir”
Şu an birleştirmek görevinin vakti, namaz vaktinin girmesi gibi girdi. Bu ibadetin vakti girdi şu an. Olay oldu ve vakti girdi. Bu ibadeti bütün Müslümanlar yapmakla mükellef şu an. Farz-ı Ayn. Herkesin üzerine farzdır. Her Müslümanın üzerine görev. Fitneyi yatıştırmak, arayı bulup sakinleştirmek. Herkesin.. nasıl sadaka, zekat farz, aynı şekilde o da farz, yatıştıracaksın inşaAllah.” (Adnan Oktar, 22 Aralık 2013, A9 TV)

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209