‘28 Şubat’ın değişmeyen zihniyeti’

5 Ocak 2014 Pazar günü Zaman Gazetesi’nde yer alan haber de “Meğer ‘dış mihrak’lar neler yapmış neler! başlıklı haber de 28 Şubat 1997'de 54. hükümete yapılan darbeyi aklama çabası.

‘28 Şubat’ın değişmeyen zihniyeti’
 Zaman Gazetesi muhabiri Tuğba Kaplan hafta sonu ekinde yayımlanan haberine şöyle başlıyor; “Eskimeyen hatta her fırsatta tekerrür eden ‘dış mihrak’ söylemi bugünlerde dillerden düşmüyor. Her zamanki gibi yine hangi taş kaldırılsa a altından o çıkıyor. Ülke düzenini bozmakla kalmıyor, adıyla bile topluma korku salmaya yetiyor. Tarih boyunca kimler hangi olayları diline dolamış kimliği meçhul bu zat-ı muhteremi?” diye başlayan haberin devamında; ‘Bitmek bilmeyen dış mihraklar tarihi’ başlığı altında;

- Serbest Cumhuriyet Fırkası

-  Dersim olayları

- 6-7 Eylül 1955 olayları

- 1 Mayıs 1977 olayları

- Maraş olayları (19 Aralık 1978)

- Çorum olayları (28 Mayıs 1980)

- 12 Eylül 1980 Darbesi, dış mihrakların Türkiye’ye müdahaleleri ele alınıyor. Ancak 28 Şubat 1997’de 54. Refah-Yol hükümetine yapılan darbeye dair bir kelime bile haberde yer almıyor. Zaman Gazetesi’nin 28 Şubat 1997’de ne olduğunu anlamadığı veya yaşananları meşru görmekte direttiğinin en büyük kanıtı işte bu haberle bir kez daha anlaşılmaktadır. Zaman Gazetesi’nin 30 Haziran 1997 de attığı “HAYIRLI OLSUN” manşeti dün gibi akıllarda tazeliğini korurken malum gazetenin 28 Şubat 1997’de yaşananları ve “dış mihrakları’ aklama çabası kafalardaki soru işaretlerini daha da çoğaltmış oldu.

AKP – CEMAAT KAVGASINDA SON DURUM

Zaman Gazetesi muhabiri Tuğba Kaplan’ın AKP tespiti kavganın geldiği noktayı gözler önüne seriyor. Kaplan ; “Bir dış mihrak olarak AK parti!” başlığı altında AKP’nin “dış mihraklar” tarafından kurulmuş olabileceğe dair iddiaları şöyle sıralanıyor; “Bugünlerde Ak Parti, başkalarını büyük bir komplonun parçası olmakla suçluyor. Yaşanan olaylarda ‘dış mihrakları’ ABD’yi, İran’ı, İsrail’i işaret eden uluslararası komploların bir parçası olmakla suçladığını hatırlatmakta fayda var. “AKP Türkiye’yi bölmek için dışarıdan oluşturulmuş bir projedir. AKP Amerika güdümlü, İsrail uşağı, Erdoğan ve Gül’ü millet değil Yahudi lobisi seçti gibi...” 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209