2. Dağlıca saldırısından kurtulan asker anlattı

Hakkari Yüksekova Yeşiltaş Karakolu'nda 19 Haziran'da PKK tarafından yapılan saldırıda yaralanan 19 askerden biri olan Piyade Er Ömür Arslan, Ankara'daki tedavisinin ardından memleketi Trabzon'a geldi.

2. Dağlıca saldırısından kurtulan asker anlattı

Ankara GATA 'da dört gün süreyle tedavi gören Piyade Er Ömür Arslan, ailesiyle Trabzon'a gelerek İnönü Mahallesi Düzgün Sokak'taki evinde dinlenmeye başladı. Bir süre sonra aynı karakolda görev yaptıkları ve saldırıda şehit olan Piyade Er Ali Yasin Erosmanoğlu'nun mezarını ziyaret ederek dua okuyan Arslan, o gece yaşadıklarını anlattı. Karakolda gündüz çalıştığı için kendisiyle bazı asker arkadaşlarının saldırı anında uyuduğunu ifade eden Arslan, “Gece saat 03.30 sıralarında bizler uyandırıldık. Karakolun karşısındaki iki tepeden taciz ateşi ve roketlerin geldiği bilgisi verildi. Biz de arkadaşlarımızla direkt silahlara sarılarak çatışmaya başladık” dedi. 

Arslan, “Gece zordu ve pusuya düştük. Kahraman gibi savaşarak yıkılmadık ve cesaretimizi asla bırakmadık. Sonunda da kazanan biz olduk, onlar da geldiklerine pişman oldular” diye konuştu. Aynı karakolda görev yaptıkları Trabzonlu Piyade Er Ali Yasin Erosmanoğlu'nun saldırıda şehit düştüğünü anımsatan Arslan, şöyle devam etti: 

“Kendisiyle zaten sivilden de tanışıyorduk. Ali Yasin, çok iyi bir çocuktu. Allah mekanını cennet eylesin. Bundan sonra da Allah bizim için ne yazdıysa öyle yaşamaya devam edeceğiz. Önce kendimi toparlamam gerekiyor. Daha sonra hayatımla ilgili yön vereceğim. Çünkü şu anda bunları düşünecek kadar kendimi iyi hissetmiyorum.” 

Baba Ali Arslan ile ziyaretlerine gelenleri ağırlayan Piyade Er Arslan'ın, 45 günlük rapor süresinin bitmesinin ardından tezkere alacağı öğrenildi. Bu arada, Arslan'ın yaşadığı İnönü Mahallesi'ndeki çok sayıda evin balkonlarında Türk bayrağı asılı olduğu görüldü. Hakkari Yüksekova Yeşiltaş Karakolu'nda 19 Haziran 2012 tarihinde yapılan saldırıda 8 asker şehit olmuş, 19 asker yaralanmıştı. Çıkan çatışmada ve sonrasında başlatılan operasyonlarda 31 PKK 'lının öldürüldüğü, 1 PKK 'lının ise teslim olduğu açıklanmıştı. (AA) 



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209