103 yaşındaki Fatma nine sürprizi gerçek sanınca

Çanakkale'de 7 yaşındayken şiir okuduğu Atatürk ile bir daha karşılaşmayı hayal eden 103 yaşındaki Fatma Hızal'a, yerel televizyon programcıları sürpriz yaptı

103 yaşındaki Fatma nine sürprizi gerçek sanınca

Çanakkale ’nin Eceabat İlçesi’ne bağlı Büyük Anafarta Köyü’nde yaşayan 103 yaşındaki Fatma Hızal, henüz 7 yaşındayken köyü ziyaret eden Mustafa Kemal’e şiir okudu ve yaşamı boyunca da çocuklarına ve torunlarına hep bu anı anlattı. Hızal, bir süre önce kendisiyle yerel bir televizyon için yapılan röportajda, en büyük hayalinin ölmeden önce bir kez daha Atatürk ile karşılaşabilmek olduğunu ifade etti.

Bunun üzerine Çanakkale ’de yayın yapan Ton TV , bir tiyatro sanatçısıyla birlikte Fatma Hızal’a sürpriz yaptı. Televizyon kanalı adına, yaşlı kadın hayalini gerçekleştirmek için bir program çekmeye karar veren Nurten Sezer, Çanakkale Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Abdülkadir Katra’ya, ’ Çanakkale Destanı’ adlı tiyatro oyununda kullandığı Atatürk kostümünü giydirerek, Fatma Hızal’ı ziyarete gitti.
Kostüm ve makyajla Atatürk ’e çok benzeyen tiyatrocu Abdülkadir Katra’yı karşısında gören Fatma Hızal, yaşından dolayı Katra’yı ilk anda gerçekten Atatürk sanınca ortaya duygu yüklü görüntüler çıktı.

‘SENİ AYNI GÖRDÜM’
Programı sunan Nurten Sezer’in yaptığı sunum ile başlayan programın çekimleri sırasında, Atatürk ’ü canlandıran tiyatro sanatçısı Abdülkadir Katra odaya girdikten sonra Fatma Hızal, kendisini Atatürk sanarak, "Hoş geldin. Sen bizim babamızsın. Seni görünce hatırladım. Seni aynı gördüm. Köyümüze geldiğinde de, karşıladığımızı da hatırladım. Sizi nasıl karşıladığımızı da gözümün önüne getirdim" dedi. Tiyatro sanatçısı Katra, elini öpmek için eğildiği sırada Fatma Hızal, "Gel seni bir koklayayım" diyerek genç tiyatrocuya sımsıkı sarılıp adeta Atatürk ’e olan hasretini giderdi

"CANLANDIRDIĞIM EN ÖNEMLİ ŞAHSİYET"
Tiyatro sanatçısı Abdülkadir Katra ise, ’ Çanakkale Destanı’ adlı oyunun yazarı ve yönetmeni olduğunu, oyunda Atatürk karakterini oynadığını belirterek, "Hayatım boyunca canlandırdığım en önemli şahsiyet elbette bu rol. Benim için o kadar değerli ki, her oyun öncesi Fatma anamızdan da ilham alırdık. Şimdi kendisini ziyaret etme şansına ulaştık. Ne mutlu bize. Dediği gibi, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olsaydı şu an bizler olmazdık. Ne mutlu bize övündüğümüz, gurur duyduğumuz atalarımız ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ’ümüz var" dedi.

Programda, Atatürk karakterini canlandıran tiyatro oyuncusu Abdülkadir Katra’nın isteği üzerine Fatma Hızal, Atatürk ’e okuduğu şiiri yeniden okudu. Ardından da 96 yıl önce Atatürk ile karşılaştığı o anları anlattı.(dha)



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209