1. KAZIM KOYUNCU KARADENİZ BİSİKLET TURU BAŞLADI

“Kansere Dikkat Pedallara Kuvvet; Bayrampaşa Belediyesi 1. Kazım Koyuncu Karadeniz Bisiklet Turu” 30 Eylül 2012 Pazar günü Saat: 10.00-12 arasında Bayrampaşa Belediyesi parkında düzenlenen, Kazım Koyuncu kültür merkezi sanatçıları Doğan Yılmaz ve Faik Ateş sunduğu bir mini konser ve tanıtım konuşmalarından sonra, kansere dikkat çekmek isteyen bisikletçilerin, sanatçıların, Bayrampaşa Belediyesi yöneticilerinin yanı sıra vatandaşların katılımı ile start aldı.

HABERİN GALERİSİ
Kazım Koyuncu bisiklet

Kazım Koyuncu bisiklet

Bayrampaşa Belediye başkanı Atila Aydın'nın desteklediği Kansere dikkat çekme amaçlı 1. bisiklet turu Sivil Haber gazetesi imtiyaz sahibi Mithat Özdemir ve Pedallıyoruz.com site sahibi Cengiz Yargıç, Ümitliyiz Gurubundan Gönül Tekeş ve Ergin Oskay  turu tamamlayacak.İstanbul'dan Katılım sağlayan bisiklet gurupları kafileye Kocaeli il hududuna kadar refakat edecek, Burada kafile Kocaeli bisiklet guruplarının refakati ile bir sonraki il huduna varılacak, Bu şekilde Artvin Hopa'ya kadar dönüşümlü refakatle kafile turunu tamamlamış olacak.
Bayrampaşadan yola çıkan bisiklet kafilesi ve Basın araçlarının takibinde Eyüpsultan, Balat, Unkapanı, Eminönü'nden Sirkeciye geldi. Boğaz köprülerinden  bisikletle geçmek mümkün olmadığı için kafile Asya yakasına feribot ile geçiş yaptı ve 24 günlük 1.660 Km. yolculukları 23 Ekim 2012 günü Kazım Koyuncunun memleketi olan Hopa'da son bulacak.
1. Kazım Koyuncu Karadeniz Bisiklet Turunun her etabı web sitemizden sizlerle fotoğraf, video ve bilgilendirilme olarak sunulacaktır.
   1. Kazım Koyuncu Karadeniz Bisiklet Turu Start ve Sirkeci feribot iskelesine kadar süren seyahatlerini aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.
1. KAZIM KOYUNCU KARADENİZ BİSİKLET TURU 
     30 EYLÜL PAZR GÜNÜ 12.00'da BAYRAMPAŞA’DAN START ALDI
       www.sivilhaber.com  ve www.pedallıyorum.com  öncülüğünde Bayrampaşa Belediyesinin sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan 1. Kazım Koyuncu Karadeniz Bisiklet Turu 30 Eylül Pazar günü Bayrampaşa’dan yola çıkarak 23 günde 24 etabı tamamlayarak 23 Ekim Salı günü Hopa'da olacaklar.
           Bu yıl birincisi düzenlenen Kazım Koyuncu Karadeniz bisiklet turunun asıl amacı, KANSER vakalarına dikkat çekmek, Çernobil olayından sonra Karadeniz’de artış gösteren Kanser vakalarının araştırılması ve çözüm politikalarının üretilmesi, halkımızın kansere karşı şuurlandırılması,  doğal hayatın ve bisikletin teşvik edilmesinin yanı sıra; asıl önemli olan şeyin kansere yakalanmadan önce tedbirlerin alınması; yani “Kanserden Değil, Geç Kalmaktan Korkun”  diyerek kanserin yenilebilecek bir hastalık olduğunu hatırlatmak için İstanbul’dan Artvin’e kadar Karadeniz sahil şeridi boyunca 1660 km mesafe kat edilecektir.
        24 Etaptan oluşan etkinlik boyunca her etapta kanseri ve kanserden kurtulma ve tedavi yöntemleri, erken teşhisin kanserle mücadelede ne kadar etkili olduğuna basın açıklamaları ile vurgu yapılacak.  Yol boyunca hastanelerin onkoloji bölümlerindeki kanser hastaları ziyaret edilecek. Okullarda etkinlikler düzenlenerek el ilanları dağıtılarak öğrencilerin ve vatandaşların duyarlılığı artırılacak.
        Kanserden korkmayın geç kalmaktan korkun vurgusu yapılacak, her yıl periyodik olarak kontrollerin yaptırılması, doğal hayat şartlarının tercih edilmesi, Kimyasal madde içeren gıdaların tüketilmemesi, organik ürünlerin tüketilmesi ve kanser yapıcı dış faktörlerden olduğunca uzak durabilmenin altı çizilecek.
        30 Eylül - 23 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek tur, İstanbul, İzmit, Karasu, Ereğli, Zonguldak, Bartın, Cide, İnebolu, Ayancık, Sinop Alacam, Çarşamba, Ünye, Ordu, Giresun, Tirebolu, Vakfıkebir, Trabzon, Sürmene, Rize, Pazar, Hopa Artvin etaplarından oluşuyor. Bisikletçiler yaklaşık 1.660 Km. Pedal çevirecekler.
      Anısına Karadeniz bisiklet turu düzenlenen Kazım Koyuncu; 7 Haziran 1971 yılında Artvin’in Hopa İlçesi’nin Yeşilköy’ünde dünyaya gelen ve ismini altın harflerle müzik dünyamıza yazan Kâzım KOYUNCU  bilindiği gibi yaşamını kanser nedeniyle kaybetmişti. Müziğe mandolin çalarak başlayıp, 1992 yılında profesyonel müzik yaşamına atılan sanatçı ölmeden önce de kanser hastalığı için çeşitli çabalarda bulunmuştu.
  “Pedallıyorum” adlı bisiklet TV.  Programı yapımcısı Cengiz YARGIÇ ve ülkemizin önde gelen kadın bisikletçilerden Gönül TEKEŞ’e  KOYUNCU’nun kardeşi Niyazi KOYUNCU büyük destek veriyor.

haber ve Fotoğraf: Abdullah Gözaydın

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209