SERDAR AKSOY VE EKİBİ MENEMENLİLERLE BULUŞTU!..

SERDAR AKSOY VE EKİBİ MENEMENLİLERLE BULUŞTU!..

SERDAR AKSOY VE EKİBİ MENEMENLİLERLE BULUŞTU!..
 
Haydar Koçak/İzmir


Millet İttifakı’nın İzmir Menemen Belediye Başkan Adayı bugün seçmeniyle buluştu. Menemen’de gerçekleştirilen etkinliğe halkın ilgisi oldukça yoğundu. Aday tanıtım toplantısına eski Bakanlardan Yaşar Okuyan, Aydın Tümen, eski milletvekili ve aday Serdar Aksoy’un da babası Veli Aksoy’un yanı sıra çok sayıda il ve ilçe yöneticisi de katıldı. Etkinlikte belediye meclis üyeleri de halka tanıtıldı. Etkinlikte ilk olarak CHP Menemen İlçe Başkanı Serdar Değirmenci konuştu. Değirmencinin ardından İYİ Parti Menemen İlçe Başkanı Yılmaz Karslı konuştu. 


Etkinliğin başında konuşan Serdar Değirmenci, “Tarihi bir toplantıyı gerçekleştiriyoruz, bugünden itibaren Cumhuriyet Halk Partisi Menemen İlçe Örgütünde genel seferberlik ilan ediyorum. Sizleri 36 gün sürecek uzun bir yürüyüşe davet ediyorum” dedi.  Değirmenci, “Hergün yeni br şirketin battığı konkordato ilan ettiği hayat pahalılığının dayanılmaz boyutlara ulaştığı 2 kilogram sebze alabilmek için insanlarımızın saatlerce kuyrukta beklediği, 16 milyon insanımızın yoksul, 6 milyon insanımızın işsiz ve Türkiye’nin 450 milyar dolar borcu aştığı bir dönemde Türkiye belki de tarihinin en önemli yerel seçimlerine gidiyor” diye konuştu. 

Menemen İyi Parti İlçe Başkanı Yılmaz Karslı da seçmenden destek istedi. Karslı, “İyi Parti olarak Millet ittifakına ve Serdar Başkana desteğimizi asla esirgemeyeceğiz. Biz asla yola çıktıklarımızı yolda bırakanlardan değiliz” dedi.
Etkinlikte konuşma gerçekleştiren Menemen Belediye Başkan adayı Serdar Aksoy da Menemenli vatandaşlara seslendi. Aksoy, söze “Sayın bakanlarım çok değerli ilçe başkanlarım, belediye başkanım Kadir Yıldırım. Eski dönemde hizmet etmiş, babam Veli Aksoy ve mevcut belediye meclis üyesi adaylarımız, Menemen’in değerli insanları, anları, babaları, kardeşleri hepiniz hoş geldiniz” diyerek başladı.
“CHP’de İsimler Geçici, Kimlik ise Kalıcıdır!”
Aksoy, “Bu büyük buluşma gerçekten büyük buluşma oldu. Evet zorlu süreçten geçtik o zorlu süreci hep birlikte aştık ve hep birlikte başardık. Chp’de isimler gelip geçici kimlik ise kalıcıdır. Kurumsal kimliğin zedelenmesi örselenmesi söz konusu dahi olamaz ve Chp örgütleri bugün Menemen’de de şunu gösterdi bırakın örgütlerinizin ayağa kalkmasını chp örgütleri dizlerinin üzerine doğrulsa alnı arşa değer arşa işte örgüt burada örgüt burada!” dedi.





Millet ittifakına da değinen Aksoy, “Biz bu süreçte bir ittifak kurduk iyi parti ittifakı kurduk iyi parti ilçe başkanımız ‘İyi belediyecilik’ dedi, başımızın üzerine iyi belediyecilik, biz halkçı belediyecilik diyoruz o zaman her ikisini de birleştireceğiz” diye konuştu.



Serdar Aksoy’dan Menemen Projesi
Projeleri nasıl hayata geçireceklerine de değinen Başkan adayı Aksoy, “Girmediğimiz sokak girmediğimiz mahalle kalmadı. Gittiğimiz her yerde projelerimizi açıkladık. Karşılıklı olarak halkımızla o mahalleliyle bir araya gelerek projeyi gerçekleştirdik. Projeyi tek başımıza kaleme almadık. Birlikte yaptık o mahallelerle. Şimdi de o projeleri uygulamak için adayız ve aday olarak karşınızdayız” dedi.
Serdar Aksoy, “Biz yola çıkarken bir yıl önce özellike şunu söyledik dedik ki eğer halkımız oy verirse biz iki dönem için sizlerden yetki istiyoruz dedik. 3 dönem 4 dönem  5 dönem 6 dönem gibi artık demokrasiyi zedeleyen, demokrasiyi bir şekilde sıkıntıya sokan, şehri sıkıntıya sokan partiyi sıkıntıya sokan o süreler artık söz konusu olmayacak, bizim isteğimiz sadece iki dönem. Projelerimizi açıklarken ilk önce bunu söyledik iki dönem dedik. Hemen akabinde dedik ki;  Biz Ak parti ve Mhp yönetim zihniyetinden uzaklaşmalıyız dedik. Ali gitsin veli gelsin ya da o gitsin bu gelsinle siyaset olmaz. O nasıl giderse gitsin ama gitsinle siyaset olmaz. Burada Mantığı değiştirmemiz, zihniyeti değiştirmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu. 
Bundan dolayı halk meclisi kurmak istediklerini belirten Serdar Aksoy “İşte bundan dolayı şunu söyledik halk meclisini kuracağız. Halk meclisini kurduğumuz vakit halkımızla birlikte halkla birlikte nasıl bir yönetim anlayışı benimsediğimizi tüm dünya alem görecek” dedi.
Aksoy’dan, ‘Şeffaf Belediyecilik Dönemi’ Çıkışı
Tarım ve hayvancılık kooperatifine de değinen Başkan adayı Aksoy, “Menemen bir tarım şehri tarım yok oluyor. Köylümüz malını mülkünü satıyor ve gidiyor dedik. Şimdi menemende tarım ve hayvancılık kooperatifinde menemenin ıspanağından çileğine kadar balına kadar teresiyle rokasıyla menemen tarım ve hayvancılık kooperatifi olacak ve menemen köylüsünü ayağa kaldıracağız” dedi.


Serdar Aksoy, kadın ve gençlik merkezlerine de değindi. Aksoy, “Kadın dayanışması bizim için esastır bu önemlidir. Çünkü menemende de anadolunun pek çok kentinde de kadının adı yok. Kadın sokağa çıkamıyor. Kadın yüksek sesle gülemiyor. Kadın dayanışma merkezi bunun için var kadının adını koymak için var. Gençlik dayanışma merkezi. İstihdam amaçlı. Spor faaliyetleri, kültürel faaliyeteler sanatsal faaliyetler. Her kadın hem gençlik dayaşmasında gerçekleşecek bunlar olmazsa olmaz projelerimiz” dedi.
Aksoy, “Yaklaşık 30 yıl önce yapılmış bir barajımız var Allah rahmet eylesin İlhami Başkan İlhami Gürsoy’un döneminde yapılmış bir barajdır. Biz o barajın  yerini değiştirmek zorundayız. O baraj bergama caddesine gidecek ve barajın yeri bir Avm’ye peşkeş çekilmeyecek. Orası halkın parkı olacak. Halk olacak orada. Kadınıyla erkeğiyle” dedi.


“Milliyetçiliği Ayaklar Altına Alanlarla Nasıl Yan Yana Duruyorsunuz?”
Konuşmasında Cumhur ittifakı’ın bir diğer ortağı Mhp’li seçmene de seslenen Serdar Aksoy, “Ben şuna değinmek istiyorum biliyosunuz. Artık siyasette 2 tane blok var, bir Millet ittifakı diye tabir ettğimiz bizim de içinde olduğmz blok bir de Ak Parti ve Mhp itifakının oluşturduğu Cumhur İttifakı. Evet Akp ve Mhp bir ittifak olşturdu. Ama bu ittifakla ilgili hepimizin kafasında soru işaretleri var. Biliyorsunuz çok uzun zaman önce değil, 3 yıl önce mevcut Cumhurbaşkanı bir açıklama yaptı. ‘Ben milliyetçiliği ayaklarımın altına aldım’ dedi. Bunu Cumhurbaşkanı söyledi. Şimdi ben, gerçek anlamda Mhp’li arkadaşlarıma soruyorum. Adınızda milliyetçilik adı geçiyor Mhpliler, milliyetçiliği ayaklarının altına alan bir parti ile nasıl yan yana gelebildiniz, nasıl yan yana duruyosunuz! Bizim vatanseverliğimize laf edenler, bizim vatanseverliğimiz Çanakkale meydanındadır, Kütahya’dadır, Büyük Taarruz’dadır, Yıldız’ın dağlarına yazılıdır. Siz milliyeti ayaklar altına alan bi partiyle kol kola girerken yüzünüz kızarmayacak mı? Çünkü bu cümleleri yüzünüze söyleyeceğiz. Size hatırlatacağız” diye konuştu.


Aksoy, “Biz yola çıktığımızdan beri Akp ve Mhp ittifakının adayı Durmaz, kardeşimize hep Durmaz kardeşimiz dedik, başka şey söylemedik. Kendisi yapmış olduğu açıklamada şunu belirtmişti. Dedi ki; henüz daha projelerimizi oluşturmadık henüz daha projelermizi oturup yazmadık üretmedik dedi. Bunu bizzat gazetelerde söyledi. Ben de ona dedimki, ‘Biz bir yıldır meydanladayız. Bir yıldır proje anlatıyoruz. Sen adaylığı bizden önce aldın ama Menemenlimize söyleyeceğin bir tane projen  yok! Kim aldı seni oraya? Projen yok projen! Bir konuşmasında beni çok üzen bir cümle söyledi. ‘Ya hesaptan kitaptan anlamıyor ya da dayak yememiş hiç’ diyor. Bana diyor. Şimdi durmaz kardeşime şunu söylemek isterim. Savcı kardeşim sen şu anda Menemen’deki yapmış olduğun siyasi parti eylemlerini siyasi parti propagandasını savcılık maaşınla mı yapıyorsun yoksa devlet sana bir şekilde para veriyor o parayla mı yapıyorsun? Senin arkanda devlet var, bizim arkamızda halk var halk!” dedi.
Başkan adayı Aksoy, “Sevgili Akp ve Mhp ittifak adayı Durmaz kardeşim o sözleri söyledin, üzüldüm. Net olarak söyleyim sen siyasetçi falan değilsin, belediye yönetemezsin. Sen savcılığa geri dön, İnşallah geri dönebilirsin” diye konuştu.







SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2019, 21:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209