BALKAN ŞAMPİYONASI RENKLİ BAŞLADI

4. Balkan Açık Muay Thai Çocuklar Şampiyonası renkli bir açılış töreniyle başladı. 3 gün sürecek Şampiyonada çocuklar bir taraftan yeteneklerini sergilerken, bir taraftan da kupaya alabilmek için ter dökecek.

BALKAN ŞAMPİYONASI RENKLİ BAŞLADI
 Esenler Belediyesi ve Türkiye Muay Thai Federasyonu tarafından gerçekleştirilen 4. Muay Thai  Çocuklar Balkan Şampiyonası, düzenlenen açılış töreni ile başladı. Esenler Belediyesi Spor Kompleksi'nde düzenlenen törene, İstanbul Vali Yardımcısı Osman Ateş, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Karataş, Türkiye Muay Thai Federasyonu Başkan Vekili Hasan Yıldız, Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, Esenler İlçe Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz ve çok sayıda sporsever katıldı.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Ses ve ışık gösterisiyle başlayan tören, Ali Ülker Ortaokulu koro dinletisi ile devam etti. Sırasıyla Lübnan, Türkiye ve Azerbaycan ekipleri gösteri yaptı. Daha sonra şampiyonada görev yapacak hakem, sporcu ve antrenörler yürüyüş merasimi gerçekleştirdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmalarına geçildi.

GÖKSU'YA TEŞEKKÜR

Açılış töreninde ilk konuşmayı Türkiye Muay Thai Federasyonu Başkan Vekili Hasan Yıldız yaptı. Esenler Belediyesi'nin 4 yıldır Muay Thai sporuna önemli destek verdiğini belirten Yıldız, "Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'ya bu spora yaptığı katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Katılan tüm sporculara başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

SPOR KÖYÜ YAPIYORUZ

Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Karataş da, Esenler Belediyesi olarak sporu ve sporcuları desteklediklerini söyleyerek, "Biz bu şampiyonaya da ikinci kez ev sahipliği yapıyoruz. Bu tür şampiyonalara da ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz. İçinde bulunduğumuz kompleksin hemen yanına spor köyü yapıyoruz. Orası tamamlandığında Esenler ve İstanbullu sporseverlere hizmet edecek, çok özel bir yer olacak. Sakatlıksız, kazasız bir turnuva olmasını diliyorum. Turnuvada mücadele edecek tüm sporculara da başarılar diliyorum" diye konuştu.

GELECEĞİ ŞEKİLLENDİRECEKLER

Karataş'ın ardından konuşan Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler'in mücadele sporlarına ev sahipliği yapmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Nasıl ki Esenler'de ülkemizin her bölgesinden vatandaşlarımız yaşıyorsa, bu turnuvada da Dünya'nın çeşitli noktalarından gelen sporcular, bizim çocuklarımızla bir araya geliyor. Bizler çocuklarımıza önce disiplini ve saygıyı öğretmeliyiz. Spordan alacağı güçle bu çocuklarımız geleceği şekillendirecektir. Ben bu organizasyondan dolayı Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'ya ve federasyonumuza teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

AÇILIŞ GONGUYLA BAŞLADI

Açılış töreninde en son konuşmayı yapan İstanbul Vali Yardımcısı Osman Ateş, sporun vazgeçilmez olduğunu belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti. Konuşmalarının ardından milli sporcular protokol üyelerine çiçek takdim etti. Protokol üyeleri hep birlikte açılış gongunu çalarak, şampiyonayı başlattı.

10 ÜLKE 120 SPORCU

4. Muay Thai  Çocuklar Balkan Şampiyonası’nda; Türkiye, Lübnan, Irak, Azerbeycan, Yunanistan, Kazakistan, İspanya, Rusya, Gürcistan ve Ürdün'den toplam 120 sporcu mücadele edecek. 3 gün sürecek şampiyona,  14 Aralık  Pazar düzenlenecek kupa ve madalya töreni ile sona erecek.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2014, 17:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209