Yurtdışı mükelleflere 'Arap baharı' jesti

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, doğal afet yaşanan yerlerde ve siyasi karışıklıkların olduğu ülkelerdeki mükelleflerin borçlarının, bu durumların sona ermesinden itibaren 1 yıla kadar ödeyebilmelerini öngören kanun teklifi verdi.

Yurtdışı mükelleflere 'Arap baharı' jesti

Canikli'nin Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini, TBMM Başkanlığına sundu.

Teklifle, siyasi karışıklıkların meydana geldiği ülkelerde faaliyette bulunan vergi mükellefleri ile doğal afetten zarar gören yerlerdeki mükelleflerin, alacaklı idarelere yeniden yapılandırma kapsamındaki taksitlerinin ödemeleri, mücbir sebep halleri sona ermesini takip eden aydan başlayacak. Mükelleflerin, kamu kurumlarına olan borçlarının topluca veya ayrı ayrı 1 yıla kadar ödenmesi konusunda Bakanlar Kurulu yetkili olacak.

Bakanlar Kurulunun bu yetkiyi kullanması durumunda, yabancı ülkelerde faaliyette bulanan ve buralardaki siyasi karışıklıktan olumsuz etkilenen mükellefler, bu durumlarını belgeleyecek. doğal afetten zarar görenler ise herhangi bir belge göstermeden düzenlemeden yararlanacak.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209