Yüksel: Çiftçiler, tarım sigortası yaptırmalı

AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, çiftçileri, doğal afetlerdeki zararlarının karşılanabilmesi için tarım sigortası yaptırmaya çağırdı.

Yüksel: Çiftçiler, tarım sigortası yaptırmalı

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut'un başkanlığında toplanan TBMM Genel Kurulunda, üç milletvekili gündemdışı söz aldı.

AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Denizli'de 7 Ocakta meydana gelen sel felaketi nedeniyle gündemdışı söz aldı. Yüksel, aşırı ve şiddetli yağışların, ulaşımı, ekili, dikili alanları olumsuz etkilediğini ifade etti.

Çiftçilerin, her türlü yatırımı yaptıklarını ancak tarım sigortası konusunda yeterli ilgiyi göstermediğini belirten Yüksel, çiftçilerin, ürünleri sigortalı değilse doğal afetlerdeki zararları için destek alamadığını anlattı. Yüksel, çiftçileri, tarım sigortası yaptırma çağrısında bulundu.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, Kahramanmaraş'ta Çöllolar Kömür Havzası'nda 9 kişinin hayatını kaybettiği göçükle ilgili gündemdışı konuşma yaptı.

Özbolat, kuralsız çalışan, kaza riskine açık madenciliğin önüne geçilmesi, özelleştirme ve taşeronlaştırmalara son verilmesi, günlük çalışma süresi uzun, güvencesiz çalışmanın ortadan kaldırılması, maden işletmelerinde işçi sağlığı ve güvenliği önlemlerinin uygulanmasını istedi.

Dış politikadaki son gelişmelerle ilgisi gündemdışı söz alan MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, İran'ın, kendisine uygulanan ekonomik ambargoya karşı Hürmüz Boğazını kapatma tehdidinde bulunduğunu, Irak'ta Şii-Sünni çatışmasının için bütün şartlarının oluştuğunu, Suriye'nin kaynayan kazan olduğunu söyledi. Yeniçeri, ''Türkiye olaylara hazırlıksız yakalanmaya alıştığı için gelişmeleri aynı lakayt tavır içinde izliyor. Türkiye giderek yalnızlaşıyor'' dedi.

Yeniçeri, Türkiye'nin bir yıl önce dost, kardeş ilan edilen ülkelerle ilişkilerinin, bir yıl sonra ''katil, kalleş, düşman'' ilişkilerine dönüştüğünü, Hükümet'in bir yıl içinde dostlarını düşmana, düşmanlarını dostlara çevirdiğini söyledi. Yeniçeri, Hükümetin, bir an önce komşularıyla ilişkilerini onarması gerektiğini ifade etti.

Genel Kurulda, daha sonra Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu Tasarısının görüşmelerine geçildi.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209