YENİ TEŞVİKLER AMAÇLANANI GERÇEKLEŞTİREBİLECEK Mİ?

ASKON Genel Başkanı Mustafa KOCA Yeni teşvik sisteminin amaçlanan faydayı sağlaması temennisiyle bazı değerlendirmelerde bulundu. Açıklama şu şekilde:

YENİ TEŞVİKLER AMAÇLANANI GERÇEKLEŞTİREBİLECEK Mİ?
YENİ TEŞVİKLER AMAÇLANANI GERÇEKLEŞTİREBİLECEK Mİ?
 
ASKON Genel Başkanı Mustafa KOCA Yeni teşvik sisteminin amaçlanan faydayı sağlaması temennisiyle bazı değerlendirmelerde bulundu. Açıklama şu şekilde:
 
“Yeni teşvik sistemi açıklandı. Her şeyden önce milletimize ülkemize hayırlı olsun temennimi ifade etmem gerekir. Hiç şüphesiz yüksek iyi niyetlerle, temennilerle hazırlandı.
 
Temel hedef olarak cari açığın azaltılması, istihdamın artırılması, teknoloji transferi ve ara mal üretiminin desteklenmesi gibi ana başlıklar var. Bu başlıklar ülkemizin müzmin sorunlarıdır. Biz ASKON olarak hazırladığımız tüm raporlarda bu hususlara dikkat çekmeye özen göstermiştik. Çünkü ülkemiz ekonomisinin gerçekten kalıcı bir sağlamlığa erişmesinin yolu bu mümin sorunların üstesinden gelinmesine bağlı olduğunu biliyordu. İşlerin iyi gittiği, likiditenin bol olduğu ve bir kısım kamu tablolarının göreceli olarak iyileştiği dönemlerde insanlar bu tür arka plan sayılabilecek konulara çok fazla dikkat etmiyorlar. Ancak işler biraz sarsıldığında ve bazı alanlardaki açılar iyice büyüdüğünde o zaman dikkatler o yönlere doğru çevriliyor. Ama bazen iş işten de geçmiş oluyor.
 
Aslında şimdi düşünülen bu ithalat ihtiyacının kısıtlanması veya ara malda üretimin yerli olarak yapılması meselesi her zaman sorunumuzdu ve çözüm üretebilirdik.
 
Her ne ise konuya şimdi yine de çok geç olmadan sırayı getirmiş olmamızı önemli buluyor ve dikkatle uygulamayı öneriyoruz. “
 
KOCA:  “Gerçekten ülkemizi için stratejik sektörlerin, ürünlerin tespit edilmiş olmasını umuyoruz.”
 
“Stratejik kelimesi en ön plana çıkan kavram oldu. Gerçekten ülkemizi için stratejik sektörlerin, ürünlerin tespit edilmiş olmasını umuyoruz. Ekonomimize karakter kazandıracak, bize gerçekten rekabetçi üstünlük kazandıracak, ithalat bağımlılığımızı azaltacak hatta enerji yatırımlarımız artıracak sonuçlar getirecekse gerçekten amacına ulaşmış olacaktır.
 
2009 yılında oluşturulan teşvik sisteminin tam olarak yok sayılmamasını da doğru buluyoruz. Sistemlerin yapboz haline gelmemesi doğrudur. Birikim oluşturmak doğrudur.
 
Ayrıca bu teşvik düzeninin dinamik takibe alınmış olması, süreç içinde bölge değişikliğinin gelişime göre yapılacak olması da yine doğru yaklaşımlardır.  
Detay açıklamaların bu konuda ki eksikleri gidereceğini umuyoruz.
 
Hiç şüphesiz hiçbir ekonomik program veya teşvik sistemi kendi başına hedeflere ulaşmak için yeterli olmaz.  Onun siyaseten ciddi bir şekilde yönetilmesi ve toplumun genel olarak işin içine katılması son derece önemlidir. Ayrıca kayıt dışılığın artık devre dışı kalacağı bir şeffaflığa bizleri biraz daha taşıyacak çalışmalarla örtüşürse işte o zaman asıl hedefe ulaşılmış olur.” dedi.    
ASKON
  Anadolu Aslanları İşadamları Derneği

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209