Vatan'ın haberini Merkez Bankası yalanladı

'TL'nin yeni simgesine vurmanın dayanılmaz hafifliği' bazı kesimleri cezbederken 'uyanık medyanın bazı çalışanları boş durmuyor yalan yanlış demeden haber yapıyor!

Vatan'ın haberini Merkez Bankası yalanladı

Merkez Bankası, Vatan Gazetesi'nde TL'nin yeni simgesiyle ilgili 'Birinci benimkiydi Başbakan istemedi" haberini yalanlamayı bırakın hayal mahsulü olduğunu açıkladı.

Vatan Gazetesi muhabiri imzası ile yayımlanan 'yalan üstüne yalanla' bina edilen haberi yatsıya kadar bile yanmadı. 

TL'nin yeni simgesi seçilirken haksızlık yapıldığına dair Hüseyin Artuk isimli şahsın iddialarını konunun muahtapı Merkez Bankası'na sormadan gazete sayfalarına taşıdı.

Haberin giriş kısmında 'beğeni ölçerli' muhabir, peşin hüküm vermiş ve Artuk'u ve tasarımını "Yeni TL simgesinden daha çok beğenilen ancak birinci olamayan tasarım sahibi" olarak ilan etti. Bununla da yetinmeyen muhabir haberinde Artuk'un tasarımını "kamuoyunda ve sosyal medyada en beğenilen tasarım" olarak nitelendirdi.

Muhabirin haberindeki Artuk'un iddiasına göre de 'Birinci Artuk'unki idi ama Başbakan istemedi.' 

Merkez Bankası bu iddialarla ilgili öğlen saatlerinde bir açıklama yaptı. Merkez Bankası iddialar için son derece net ifadeler kullandı: 'hayal ürünü ve gerçek dışı beyanlar'! Merkez Bankası Vatan'dan Gülümhan Gülten'in haberini ve Hüseyin Artuk'un iddialarını net biçimde yalanladı...

İşte Merkez Bankası'nın açıklaması ve Vatan Gazetesi'nin yalan haberi:

MB: hayal ürünü ve gerçek dışı beyanlar

Merkez Bankası, bir ulusal gazetede ''Birinci benimkiydi, Başbakan istemedi'' şeklinde çıkan haberde hayal ürünü ve gerçek dışı beyanlar yer aldığını açıkladı.

Merkez Bankasının yaptığı açıklamada, ''3 Mart 2012 tarihinde bir ulusal gazetede 'Birinci benimkiydi, Başbakan istemedi' şeklinde yer alan haberde, Bankamızca düzenlenen TL Simge Yarışması sonuçları hakkında hayal ürünü ve gerçek dışı beyanlar yer almıştır'' ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, ''TL Simge Yarışması sonuçları hakkında 22 Şubat 2012 tarihindeki basın duyurusunda belirtildiği üzere, TL simgesinin farklı bilgisayar ortamlarında güvenli bir şekilde uygulanabilirliğinin gösterimine ilişkin teknik çalışmaların tamamlanabilmesi için zamana ihtiyaç duyulduğu ve yarışma sonuçlarının açıklanmasının bu nedenle ileri bir tarihe ertelendiği belirtilmiştir'' denildi.

Vatan Gazetesi 'yalan haberi'nde ne demişti?

Vatan Gazetesi'nde Gülümhan Gülten'in haberine Merkez Bankası'ndan yalanlama geldi. Merkez Bankası iddiaları hayal ürünü olarak niteledi.

İşte o yalan haber:

Birinci benimkiydi Başbakan istemedi

Yeni TL simgesinden daha çok beğenilen ancak birinci olamayan tasarım sahibinden ilginç bir iddia!

TL’nin yeni simgesi tartışılırken, yeni simgeden daha çok beğenilen ancak birinci olamayan simgenin tasarım sahibi ilginç bir iddia ortaya attı. Merkez Bankası’nın aslında kendi simgesini seçtiğini, ancak Başbakan Erdoğan’ın kamuoyuna açıklanan simgeyi tercih ettiğini öne sürdü.

Merkez Bankası’nın düzenlediği ‘TL Simge Yarışması’nın sonuçlarıyla ilgili tartışma sürerken, kamuoyunda ve sosyal medyada en çok beğenilen ancak birinci olamayan tasarımının sahibi Hüseyin Artuk’tan tartışma yaratacak bir iddia gündeme geldi.

TL’nin en açık ve kolay anlaşılır simgesi olarak vatandaştan onay alan tasarımın sahibi Hüseyin Artuk, Merkez Bankası’nın önceki hafta, yarışma sonucunu bir basın toplantısıyla açıklayacağını kamuoyuna duyurduğunu, ancak ertesi gün son dakika açıklaması yaparak bu toplantıyı teknik nedenlerle iptal ettiğini hatırlattı.

Atuk bu iptalin gerçekte Merkez Bankası’nın kendi tasarımını birinci seçmesinden ancak Başbakan’ın tasarımları görmek istemesinden dolayı gerçekleştiğini öne sürdü. Artuk, Başbakan’ın bir başka tasarımı tercih etmesi nedeniyle kendisinin sadece teşvik ödülü aldığını öğrendiğini söyledi. Artuk şöyle konuştu:

“Yarışma sonucunda benim tasarımımın seçildiğini ancak son anda Başbakan’ın tasarımları görmek istediğini öğrendim. Merkez Bankası’nın da önceki hafta yapacağını duyurduğu toplantıyı bu yüzden ertelediğini öğrendim. Sonra Başbakan’ın incelediği, seçilmiş tasarımlar içinde, benimki yerine bu tasarımı seçtiğini, bu tasarımın birinci olduğunu duydum.”

Rumuzu CNK88’di

Merkez Bankası simge yarışmasına katılmak isteyenler şartname gereği başvurularına kendilerini belirtecek hiçbir bilgi yazamıyorlar. Her başvuran bir rumuz kullanmak zorunda. Birincilik ödülünü alan Tülay Lale’nin de başvurusunu “Şirin” rumuzuyla yaptığı biliniyor. Hüseyin Artuk ise kendisi rumuzunun “CNK88” olduğunu söyledi.

Haber7

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209