Üniversiteli İşçiler Başbakana Sesleniyor!

Kamuda çalışan üniversiteli işçiler Başbakan Erdoğan’a seslerini duyurmaya çalışıyor.

Üniversiteli İşçiler Başbakana Sesleniyor!

Üniversiteli İşçiler Başbakana Sesleniyor! 

-Kamuda çalışan üniversiteli işçiler Başbakan Erdoğan’a seslerini duyurmaya çalışıyor. 

Kamu kurumlarında 4857 sayılı İş Kanununa göre çalışan üniversite mezunu işçiler seslerini Başbakana duyurmaya çalışıyor. Yıllardır çalıştıkları kurumlarda diplomalarının gerektirdiği işleri yaparken, mezuniyetlerinin dışında farklı işlerde çalıştırılanların da bulunduğunu ifade eden üniversiteli işçiler oluşturdukları çeşitli platform ve paylaşım sitelerinde zaman zaman kendilerinden söz ettirmeyi başarıyorlar. 

"Sayın Başbakanımız;

Bizler tüm kamu kurum ve kuruluşlarda 4857 sayılı iş kanununa göre Kadrolu çalışan

ÜNİVERSİTE MEZUNU İŞÇİLERİZ.

Kurumlarımızda BİRLİKTE çalıştığımız,

Memur ve Sözleşmeli Memur arkadaşlarımız gibi,

Üniversite mezunu olmamıza ve onlar gibi fiili olarak kamu hizmetlerinin gerektirdiği, asli ve sürekli görevlerde çalışmamıza rağmen statümüzfarklıdır.

MEMUR OLMAK İSTİYORUZ

Çalıştığımız kurumlarda birçoğumuz 657 işi yapmakla birlikte,

Unvansız ( vasıfsız ) işçi statüsünde değerlendirilen biz üniversite mezunları,

nakil, tayin gibi memur özlük haklarından,

faydalanamamaktayız.

Bizler diploma meslek unvanlarımızı kullanamıyoruz.

Senelerden beri süre gelen mağduriyetimizi

“Eşit İşe Eşit Haklar” doğrultusunda

farklı zaman ve mekanlarda farklı makamlara iletmekle birlikte,

Personel reformunun yapıldığı son noktada sizin yardım ve desteğinizi beklemekteyiz.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan üniversite mezunu işçiler olarak

Saygılarımızla bilgilerinize arz ederiz." 

www.universiteliisciler.com


Bu mağdurlardan birisi olan Yılmaz İhtiyar'ın bu konuyla ilgili yazısını da aşağıda sizleirn bilgisine sunuyoruz.




YılmazİHTİYAR

Bizler kamu kurumlarında 4857 sayılı iş kanununa göre çalışan üniversite mezunu işçileriz. Yıllardır çalıştığımız kurumlarda diplomalarımızın gerektirdiği işleri yaparken, mezuniyetlerinin dışında farklı işlerde çalıştırılan arkadaşlarımızda bulunmaktadır.

Kurumlarımızda yan yana çalıştığımız Memur ve Sözleşmeli arkadaşlarımızla aynı üniversitelerin aynı bölümlerinden mezun olmamıza ve şu an aynı işleri yapmamıza rağmen statümüz farklıdır. Yani eşit işe eşit haklar noktasından uzağız.

 Üniversite mezunu olmamıza rağmen işçi statüsünde olduğumuzdan dolayı çalıştığımız kurum bizi istediği yerde ve pozisyonda çalıştırmakta bununla birlikte Memur ve Sözleşmeli arkadaşlarımız ise unvanlarını kullanmakta ve görevde yükselebilmekte şef, müdür yardımcısı müdürlük gibi makamlara kadar yükselebilmektedirler. Buna karşın işçi statüsünde değerlendirilen biz üniversite mezunları doktora yapmış olsak da statü gereği görevde yükselme gibi özlük haklarından faydalanamamaktayız.

Üniversite mezunu işçiler olarak tayin, nakil, geçici görev gibi özlük haklarından faydalanamamaktayız.  İşçiler arasında, başka bir kuruma tayin ve atama durumu olmadığından aile bütünlüğü bozulmakta anne ve babalarından, eşlerinden ve çocuklarından ayrı yaşayanlar bulunmaktadır.

Aynı işyerinde çalışıp da aynı işleri yapan personel arasında statü farkı olması ve bu statü farkından kaynaklı maddi manevi kayıpların söz konusu olması iş barışını da zedelemektedir.

Konu ile ilgili birçok vekilimizle, Çalışma Bakanımızla, Genel Başkan Yardımcılarımızla görüşmeler yaptık. Bizim durumumuzla ilgili çalışma olacağını ve bu çalışmanın 5393’lü arkadaşlarımızla birlikte daha kolay olabileceğini belirttiler. Meclis çalışmalarını takip etmemize rağmen bizimle ilgili bir konunun gündeme gelmediğini görmekteyiz. Sözleşmeli memur arkadaşlarımızın memurluğa geçişi müjdesini verdiğinizde arkadaşlarımız adına çok sevindik. Çalıştığı kurumlara yıllarını vermiş birileri olarak bu ciddi mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Tecrübemizle sözleşmeli memurların yetişmeleri ve işe adapte olmalarına çok katkıda bulunduk. Onlar memuriyete geçti; sıra bizde artık.

Adaletin ve hakkın yerini bulması için sorunlarımızın çözüme kavuşturulması, mevcut olan işçi kadromuzun memur kadrosuna dönüştürülmesi hususunu;

Saygılarımızla bilgilerinize arz ederiz.

Web sitesi www.universiteliisciler.com
E-mail [email protected]
Twitter #universiteliisciler
Facebook https://www.facebook.com/#!/groups/universiteliisciler/?fref=ts

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2014, 00:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209