Turuncu 320 bine ulaştı!

Aksi müşterinin 15 milyon lirasını almayıp cebine fazladan para koydu

Turuncu 320 bine ulaştı!
ING’nin müşterilerin şikayet ettiği tüm ücretleri kaldırıp üstüne 1.3 milyon liralık bonus verdiği ING Günlük isimli hesabı 125 bin kişiye 15 milyon lira tasarruf ettirdi. Bankada 3 yıl olan müşteri ömrü de ING Günlük’le 4 yıla çıktı.

Turuncu Hesap’la ‘önce tasarruf’ diyen ilk bankalardan olan ING Bank, ING Günlük isimli hesabıyla da müşterileri bankacılık ücretlerinden kurtardı. Müşterilerin şikayet ettiği tüm masrafları almayan ve üzerine faturaların yüzde 2’si kadar bonus veren ING Bank, 1 yılda 125 bin ING Günlük hesap müşterisine 15 milyon lira tasarruf ettirdi. Banka, müşterilere 1.3 milyon liralık da bonus hediye etti. ING Bank Bireysel Bankacılık Pazarlama ve Özel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cenk Tabakoğlu, “Bu paketi kullananlar, yıllık ortalama 300 TL tasarruf yapabiliyor” dedi. Tabakoğlu, Turuncu Hesap için daha önce Hollanda’daki merkezde 100 tepe yöneticiye sunum yaptıklarını hatırlatarak hedeflerini şöyle anlattı: “Onlar da bu yeni fikirden çok memnun. Zaten ING’nin tam da yeni pazarlardaki büyüme stratejilerine uygun bir hareket oldu. Sanırım şimdi de ING Günlük’ü anlatacağız. ING Günlük çok başarılı gidiyor. Her ay 25-30 bin müşteri alıyoruz. 2012 sonu için hedefimiz 250 bin ING Günlük hesaplının olması.”

Tabakoğlu, ING Bank’ın Türkiye performansından herkesin çok memnun olduğunu vurguladı. Geçen yıl 150 milyon liralık vergi öncesi kara ulaştıklarını belirterek şunları söyledi: “Bu yılın sadece ilk 3 ayında bu rakam 120 milyon TL’yi buldu. Bu kârlılık anlamında rekor bir büyüme denebilir. Turuncu Hesap ile müşteriyi bankaya çektik ve ING Günlük ile de onların sadakatini sağladık. Çünkü insanlar ING’yi sadece kredi çekip, ödeyip bir daha da uğranmayacak banka gözüyle bakıyordu. Artık temel bankacılık işlemlerini de yapmaya başladılar. Turuncu ve Günlük hesapları alanlarının otomatikman 3 ürünü varken 5’e çıkıyor. Bizde müşterilerin genel olarak ‘ömrü’ 3 yıl olurken, bu hesapların devreye alınması ile birlikte 3.8-4 yıla kadar çıkardık.”

Önce şikayetleri dinledik

Tabakoğlu, özellikle temel bankacılık faaliyetleriyle ilgili son yıllarda yapılan uygulamaların Turuncu ve Günlük hesabın avantajlı konuma gelmesini sağladığını ifade etti.

Bankaların aldığı komisyonları artırmalarının kendilerini cesaretlendirdiğini anlatan Tabakoğlu, “Yapılan araştırmalarda müşterinin istemediği şeyler EFT, havale, hesap işletim ücreti ve kart aidatı ödememek. Turuncu Hesap ve ING Günlük’ü tüm bunlardan arındırılmış şekilde yarattık. Avantajımız müşteri tabanımızın bazı bankalar kadar geniş olmaması. Bu yüzden daha rahat hareket edebiliyoruz” dedi.

TURUNCU 320 BİNE ULAŞTI

Cenk Tabakoğlu Turuncu Hesap’ın çok iyi gittiğini belirterek, “Geldiği noktada 320 bin müşteriye ulaştık. Toplam müşteri sayımız ise 4 milyonu geçti. Özel bankacılıkta bulunan 30 bin müşterimizin neredeyse yarısı Turuncu Hesap da kullanıyor. Bu durum bizi hem şaşırtıyor hem de sevindiriyor” dedi.

Müşteriyle gece gündüz çalıştık

CENK Tabakoğlu, banka olarak son 1.5 yıldır özellikle tasarruf konusunda kendilerini farklı konumlandırdıklarını vurguladı. Tabakoğlu şunları söyledi: “Bu konudaki ilk adımımız Turuncu Hesap çok başarılı oldu. Tasarruf sadece para biriktirerek değil, aynı zamanda az harcayarak da olur. Bu yöndeki bir tasarrufa da ING Günlük hitap ediyor. Bu iki ürün de tamamen müşteriler dinlenerek yapıldı. Her ikisinin de oluşum sürecinde ben vardım. 1 yıl boyunca neredeyse araştırma şirketlerinde yattım. Odak gruplarla çalıştık. Müşteriler, bir üründen neyi istiyorsa, o parçaları birleştirdik.”

En iyi internet sitesini hazırlıyoruz

İNTERNET bankacılığında zayıflıkları olduğunu belirten Cenk Tabakoğlu, “Bununla ilgili bir süredir çalışıyoruz. Yıl sonundan itibaren yeni internet sitemiz devreye giriyor. Biz, buna internet değil de mobil bankacılık olarak bakıyoruz çünkü artık insanlar internete de mobil telefonlarından giriyor. ING, Avrupa’da mobil alanda çok başarılı bir banka ve onların bu mirasını kullanmalıyız. Türkiye’nin en iyi banka internet sitesini yapacağız” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209