Türkiye'nin en değerli markası

Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance'in yaptığı araştırmaya göre dünya telekom sektörünün en değerli markaları arasında 3 Türk markası yer alıyor.

Türkiye'nin en değerli markası

 Türk Telekom, Avea ve Turkcell, dünyanın en değerli 500 telekom markası arasında kendilerine yer buldu. Türk Telekom Grubu'nun marka değeri 2 milyar dolar, Turkcell'inki ise 1,5 milyar dolar olarak ölçüldü. Telekom sektörünün en değerli markası ise 30 milyar dolar ile Vodafone oldu.

Telekom sektöründe en çok gelişme kaydeden markaların BRIC ülkeleri olarak da bilinen Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin markaları olduğunu ortaya koydu. Perakende sektöründe dünyanın en değerli markası 38,3 milyar dolar marka değeri ile Wal-Mart olurken, listede ABD'li markaların üstünlüğü dikkat çekti. Amazon.com, Walgreens, Sam's Club, ASDA gibi internet üzerinden satış yapan markaların sıralamadaki üstünlükleri, internetin perakende sektöründe ne kadar önemli bir paya sahip olduğunu gösteriyor. Listede 'en değerli 500' şirket arasına giremese de Türkiye'nin en değerli perakende markası ise 1,2 milyar dolarlık marka değeri ile BİM oldu.

Mobil telekomünikasyon cihazı markalarının değerlendirildiği listede ise ilk sırayı Apple alırken, Steve Jobs'ın yönetimi altında dünyanın en değerlileri arasına giren şirketi sırasıyla Samsung, Nokia, HTC ve BlackBerry takip etti. Donanım kategorisinde ise en değerli markalar sırasıyla CISCO, Ericsson, Alcatel-Lucent, Qualcomm ve Nokia-Siemens oldu.

ZAMAN

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209