TÜRK MACAR TİCARETİ OLMASI GEREKTİĞİ YERDE DEĞİL !

Türk Macar İşadamları Derneği ( TÜMİŞAD) ve Macaristan Ticaret ve Sanayi Odası ( Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - MKIK ) İstanbul - Üsküdar Filizler Köftecisinde Macar ve Türk iş adamlarını bir araya getirdi.

 TÜRK MACAR TİCARETİ OLMASI GEREKTİĞİ YERDE DEĞİL !
HABERİN GALERİSİ
osman_sahbaz

osman_sahbaz

 TÜRK MACAR TİCARETİ OLMASI GEREKTİĞİ YERDE DEĞİL !

 
TÜMİŞAD Başkanı ve DEİK - DTİK Avrupa Bölge Başkan Yardımcısı Osman Şahbaz ve MKIK Macar - Türk Bölüm Başkanı Rév András bu organizasyonu İstanbul'da yapılmasını özellikle arzuladıklarını ifade ettiler.
 
Akşam yemeği ile başlayan gecede, Macaristan'dan bir çok sanayici, işadamı, yatırımcı, sivil toplum örgütü temsilci ve kamu temsilcileri de hazır bulundu.
 
Türk tarafından T.C. Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyınu Ajansı (TİKA) Başkanı Dr.Serdar Çam, Macaristan İstanbul Başkonsolosu Kiss Gábor, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Bayrampaşa  Kaymakamı Hasan Gözen, Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Mimar Mühendisler Grubu ( MMG) Genel Başkanı Avni Çebi, MÜSiAD Genel Başkan Yardımcısı Ali Reis Topçu, ,İstanbul eski Ticaret Ataşesi Kovacs Jozséf, Ulusoy Holding Y.K.Ü  Yıldırım Şahinkanat, Pendik Belediye Başkan Danışmanı Cihat Aslanoğlu, Bayrampaşa Kızılay Başkanı Ali Murat Duman ve birçok sanayici, işadamı ve yatırımcı katıldı.
 
Bilişim sektörü, lojistik, nakliyecilik, gayrimenkul yatırımı, turizm sektörü, tarım ve hayvancılık konuları Macaristan'ın yatırım yapılacak en önemli sektörlerdir.
 
Yemek sonrasında TÜMİŞAD Başkanı Osman Şahbaz konuşmasında: Macaristan'dan ve Türkiye'den katılan değerli misafirlere teşekkür ederek konuşmasına başladı. Macaristan'a ilk gittiğimiz yıllar dış ticaret
 
hacmimiz yüz milyon dolarlarla ifade ediliyordu. Bugün 2.3 milyar dolarlara ulaşmış durumdadır. Ancak bu seviye ne Macaristan'ın Orta Avrupa'daki konumuna ve gücüne, ne de Türkiye'nin şimdiki gücü ve
 
potansiyeline uygun bir ticari görüntü değildir. Önümüzdeki yıllar içerisine Macaristan Türkiye arasındaki ticaret hacminin beş milyar dolarlara çıkartacak alt yapı mevcuttur. Bilişim sektörü, lojistik,
 
nakliyecilik, gayrimenkul yatırımı, turizm sektörü, tarım ve hayvancılık konuları Macaristan'ın yatırım yapılacak en önemli sektörlerinin başında gelmektedir. Her iki ülkenin dış ticaret
 
müşavirlikleri de yoğun bir şekilde çalışıyor ve işadamlarımıza ilgi ve alaka göstermektedirler. Bugün Macaristan'da şirket kurmak çok kolay ve basit. Yeter ki Türkiye'den hedefi, potansiyeli ve ciddi planları olan yatırımcılar Macaristan'a gelsinler. Macar bürokrasisi azalmış, modern bankacılık mevzuatı hakim, gümrüklerde sorunlarla karşılaşmadan işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
 
Bugün Macaristan'dan gelen misafir işadamlarımız, yatırımcılarımız, sanayicilerimiz MÜSİAD'ın 14. kez gerçekleşecek fuarında da Macaristan ülke katılımı olarak yer alacaktır.
 
Macaristan ve Türkiye son yıllarda bir birinin  değerini daha da yakından anlamakta.
 
Potansiyellerini yeniden keşfetmenin yollarını daha güçlü bir şekilde keşfetmenin yollarını aramaktadır. Bizler de bu ilgi ve alakaya katkı sağlamaya, elçi olmaya devam edeceğiz. dedi.
 
Selamlama konuşmasında Macaristan İstanbul Başkonsolosu Kiss Gábor; Bu akşam burada Macar ve Türk dostluğunun ekonomiye, ticarete, yatırıma ve işadamlarımızın birbirleriyle olan ilişkilerinin artarak sürdüğünü görmek bizleri fazlasıyla mutlu etmektedir.
Biraz evvelde şahitlik ettiğim, bir çok işadamımızın kartvizit değiştiklerini, sıcak temas içerisinde olduklarını görmek Başkonsolos olarak beni mutlu  etmektedir. Biraz evvel Başkan Şahbaz'ın da söylediği gibi, bugünkü Macar Türk dış ticaret hacmimizi bu tür ilişkilerle daha da yukarılara taşımayı hedefiyoruz. Benim İstanbul'da görev sürem bitmeden bu potansiyeli beş milyar dolara çıkartmayı hedefliyoruz. Bu hedefi yakalamak her iki ülke için olası bir durumdur.
 
Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin; Daha yeni Budapeşte'den geldim, Budapeşte'nin Kispest ilçesi ile olan kardeş şehir ilişkimizi bir takım engellemelere rağman '' Mustafa Kemal Atatürk'' parkı ve
 
 Kıspest Belediyesinin bu jestine bizlerde Atatürk Büstünü Macar dostlarımıza hediye ederek  taçlandırdık.  Bu ilişkimizi daha da güçlendirerek sürdüreceğiz. Bölgenin Valisi Richard Tarnai bize böyle bir teklifle geldiğinde bizlerde memnuniyetle katkı sağladık. Belediye olarak bizlerde ilçemizdeki işadamlarını Macar işadamları ile biraraya gelmelerini arzu ederiz.dedi.
 
Macaristan Ticaret ve Sanayi Odası ( Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - MKIK) Macar - Türk Bölüm Başkanı Rév András; Macar işadamlarımızın karşısında bu kadar geniş iş sektöründen işadamlarını görmüş olmak bundan sonraki projeksiyonlarımızı daha güçlü, daha dikkatlice yapmamızı gerektirecektir. Türk Macar İşadamları Derneğinin bizlere gösterdiği evsahipliğine teşekkür ederiz. Bundan sonra da güçlü ilişkilerimizi potansiyellerimiz doğrultusunda yukarılara taşıyacağız.dedi.
 
 
Macarlarla Ortak Kültürümüzden kalma tarihi eserlerin tamiratı, onarımı ve restorasyonunu  gerçekleştirerek mevcut ilişkilerimizi daha da güçlendireceğiz.
 
 
Davetin baş konuğu T.C. Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyınu Ajansı (TİKA) Başkanı Dr.Serdar Çam ise; Macaristan ile Türkiye arasındaki dostluk, kardeşlik ilişkilerimizi geçen ay gerçekleştirdiğim Macar
 
 Dışişleri Bakanlığının daveti üzerine, Macaristan'ın Budapeşte, Mohacs, Pecs ve Szigetvar şehirlerindeki ziyaretlerinde Osmanlı döneminden kalma tarihi eserlerin tamiratı, onarımı ve restorasyonunu
 
gerçekleştirerek mevcut ilişkilerimizi daha da güçlendireceğiz.  Bu çalışmalarda İstanbul Başkonsolosu  Kiss Gábor ve Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı Osman Şahbaz'ın katkılarına da teşekkür ediyoruz.
 
Çalışmalarımızoın devamında da her iki kurum ile de ilişkilerimizi sürdürmeye devam edeceğiz.dedi.
 
Türk mutfak çeşitlerini, boğaz manzarası eşliğinde tadan Macar misafirler, yeniden Türkiye'ye gelmenin hesabını yapmaya başladılar.
 
İstanbul ve Boğaz manzarasına güzelliğine hayran kalarak bol bol fotoğraf çekindiler.
 
Başkonsolos Kiss Gábor Pendik Belediye Başkanı Dr.Kenan Şahin'e ''Türk-Macar Tarihi İlişkilerinden Kesitler'' kitabını hediye etti. Pendik Belediye Başkanı'da ilçelerinde imal edilen '' Kristal '' bir vazo hediye etti.
 
Gecenin sonunda TÜMİŞAD'ın plaketini MKIK Macar - Türk Bölüm Başkanı Rév András'a hep birlikte takdim edildi. Rév András'da TÜMİŞAD Başkanı Şahbaz'a  MKIK'nın plaketini takdim etti.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209