Turhan: Borsaya çok güzel haber getireceğiz

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı İbrahim Turhan, çok yakında borsaya çok güzel haberler getireceklerini söyledi.

Turhan: Borsaya çok güzel haber getireceğiz

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı İbrahim Turhan, ''Çok yakında borsamıza çok güzel haberler getireceğiz. Belki bir kısmını Finans Portföy ile birlikte gerçekleştiririz'' dedi.

İMKB'de seans, Finans Portföy Yönetimi AŞ'nin ''ABD Hazine Bonosu Dolar B Tipi Borsa Yatırım Fonu'' ile açıldı.

İbrahim Turhan, güzel çalışmalar içerisinde olduklarını belirterek, ''Çok yakında borsamıza çok güzel haberler getireceğiz. Belki bir kısmını Finans Portföy ile birlikte gerçekleştiririz'' dedi.

İMKB Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Yılmaz da bu fonun, Kurumsal Ürünler Pazarı'nda işlem görmeye başlayacağını ifade ederek, bu yatırım aracının, 14. borsa yatırım fonu olacağını kaydetti.

Yılmaz, Finansbank açısından önemli bir ürüne de imza atılacağını anlatarak, şunları aktardı:

''Finansbank Mali Sektör Dışı İstanbul 20 A tipi borsa yatırım fonu, İstanbul B tipi gümüş borsa yatırım fonuna dönüştürülüyor. Hem Finansbank açısından hem de Finans Portföy yönetim açısından ikili anlamda güzel bir imza töreni gerçekleştirilmiş oluyor.

Biz İMKB olarak, ilk defa 2005 yılında itibaren borsa yatırım fonu hizmet gördürmeye başladık ve 2005 yılında 2 borsa yatırım fonu ile başlayan piyasa, Kurumsal Ürünler Pazarı'nda 14 tane borsa yatırım fonu işlem görüyor.

Bu yatırım fonlarının 8 tanesi hisse senedi ve endeks üzerine, 3 tanesi tahvil, 3'ü de kıymetli madenler üzerine oluşturulmuş durumdadır. Gelecek günlerde iki yeni borsa yatırım fonlarının borsamızda işlem görmesini bekliyoruz. Biri katılım endeksi üzerine, biri de gümüş üzerine...

Borsa yatırım fonları, sermaye piyasası açısından son derece önemli. Dünyada borsa yatırım fonlarının toplam büyüklüğü portföy büyüklüğü olarak 1,5 trilyon dolardır. İşlem gören borsa yatırım fonu açısından bakıldığında 3 bin 169 tane borsa yatırım fonlarının çeşitli ürünler üzerine geliştirildiğini görüyorsunuz.''

Yılmaz, 2008 yılında başlamak üzere borsa yatırım fonlarının dünyadaki gelişimleri açısından işlem gören borsa yatırım fonu sayısı açısından yüzde 100 artış olduğunu belirterek, şunları söyledi:

''Fon portföy büyüklüğü açısından ise yüzde 116 artış görüyorsunuz. Kendi sermaye piyasamızda da borsa yatırım fonlarını hem sayısal açıdan hem fon açısından daha da büyüyeceğine inanıyoruz.

Hem local, hem uluslararası diğer borsalarla işbirliği içinde geliştirilecek borsa yatırım fonlarının işlem görmesi için aracı kuruluşlarla ve yurt dışındaki borsalarla görüşmeler yapıyoruz. Bu fonları oluşturmak, ihraç etmek ve sermaye piyasasına kazandırmak konusunda cesaretlendirmeye çalışıyoruz'' diye konuştu.

Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras da borsa yatırım fonlarındaki çalışmalarını devam ettirdiklerini belirterek, ''İki yeni borsa yatırım fonunun bugün halka arzı yapılacak. Gümüş borsa yatırım fonu ve döviz borsa yatırım fonu...

Biz daha önce altın borsa yatırım fonunu piyasaya götürerek, yatırımcılara borsada alım satım yapmasını sağladık. Yatırımcılar, gümüş borsa yatırım fonunu İMKB'de alıp satabilecekler.

Bunun dışında döviz fonu da halka arz edilecek. Dövizin, yatırımcılara çok büyük fayda sağlayacağını düşünüyoruz. Halka arz edeceğimiz iki yatırım fonuyla bugüne kadar yaptığımız borsa yatırım fonlarının sayısı toplam 8'e çıkıyor. Bu da tüm yatırımcıların daha geniş tabanda yatırım yapmalarını ve riski dağıtabilmelerini sağlayacak'' diye konuştu.

İMKB'de ''USDTR'' koduyla, Kurumsal Ürünler Pazarı'nda işlem görecek ''ABD Hazine Bonosu Dolar B TİPİ Borsa Yatırım Fonu''nun ilk işlem günü, gong törenin ardından başladı.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209