Tireli süt üreticilerinden 'okul sütü'ne destek

Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, ''Okul Sütü Projesi'' başında çıkan bazı talihsiz gelişmelerin karamsarlığa yol açmaması gerektiğini belirterek, ''Bu önemli proje baltalanmamalıdır'' dedi.

Tireli süt üreticilerinden 'okul sütü'ne destek

Eskiyörük, yaptığı yazılı açıklamada, bu projenin yıllardır önemle vurguladıkları bir konu olduğunu, milyonlarca çiftiyi yakından ilgilendiren projenin hayata geçmesinin kendilerini sevindirdiğini belirtti.

Her geçen gün büyümekte olan süt sektörünün artık sadece tarımın değil aynı zamanda Türk ekonomisinin de tetikleyici unsurlarından biri olacağını dile getiren Eskiyörük, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''Bu çerçevede her gün 7 milyon 200 bin öğrencimize süt dağıtımının gerçekleştirilmesi bir yandan genç nesilleri daha sağlıklı olmaya teşvik edecek diğer yandan da arz talep dengesizliğini giderici bir rol oynayacaktır. Dolayısıyla uygulamanın başında ortaya çıkan bazı talihsiz gelişmeler bizleri karamsarlığa sevk etmemeli ve bu önemli projeyi baltalamamalıdır. Süt şekeri hassasiyeti dolayısıyla rahatsızlık çeken yavrularımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunar, bu uygulamanın istikrarlı bir şekilde devam etmesiyle sorunların çözüleceği yolundaki görüşümüzü kamuoyu ile paylaşmak isteriz.''

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209