Tıp fakültesi öğrencilerine ücret ödenecek

Kanuna göre, tıp fakültesi son sınıf öğrencilerine 12 ay ücret ödenecek. TBMM Genel Kurulu'nda, bazı kanun ve KHK'larda değişiklik yapan ''torba teklifin'' 2. bölümünde yer alan maddeler kabul edildi.

Tıp fakültesi öğrencilerine ücret ödenecek

TBMM Genel Kurulu'nda, bazı kanun ve KHK'larda değişiklik yapan ''torba teklifin'' 2. bölümünde yer alan maddeler kabul edildi.

Teklifle, kamu kurum ve kuruluşlarına ait resmi yapıların, özürlülerin erişilebilirliğine uygun hale getirilmesi için verilen 7 yıllık süreyi, 8 yıla çıkaran maddeye, önergeyle yeni fıkralar eklendi.

Buna göre, belediyeler, kamu kurum ve kuruluşları, umuma açık hizmet veren yapı ve açık alanlar ile toplu taşıma araçlarının sahiplerine, eksiklikleri tamamlamaları için 2 yıl ek süre verilebilecek.

Bu süre içinde yükümlülüklerini yerine getirmeyenlere, 25 bin liraya kadar para cezası kesilecek.

Teklife eklenen yeni maddeyle, GATA dahil, tıp fakültelerinin son sınıfında okuyan öğrencilere 12 ay boyunca ücret ödenmesi de sağlandı.

1999-2005 yılları arasında disiplin suçu nedeniyle görevine son verilen memurlardan daha sonra göreve başlayanların, aradaki geçen sosyal güvenlik prim borçları, mensup oldukları kurum tarafından ödenecek.

Kanun teklifinin ilk bölümündeki maddeler de önemli değişiklikler içeriyor.

Buna göre, geçen yıl çıkarılan aftan yararlanamayan öğrencilere, üniversitelerine başvurmaları şartıyla yeni bir hak tanınıyor.



SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209