THY`de bilet fiyatları düşecek

THY Genel Müdürü Temel Kotil, petrol fiyatlarının uçak biletlerini de etkileyeceğini belirterek “Petrol fiyatlarının düşmesiyle havayolunun gideri yüzde 10 düşmüş olacak. Tabii ki bizim bilet fiyatlarımız da düşecek” dedi.

THY`de bilet fiyatları düşecek
 Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, petrol fiyatlarının uçak biletlerini de etkileyeceğini belirterek “Petrol fiyatlarının düşmesiyle havayolunun gideri yüzde 10 düşmüş olacak. Tabii ki bizim bilet fiyatlarımız da düşecek” dedi.

THY Genel Müdürü Temel Kotil 2014 yılının kritiğini yaptı.

2015'TE EN BÜYÜKLERİN ARASINDAYIZ

THY’nin şu an geldiği noktayı ve 2015 beklentilerini anlatan Kotil “2014 yılı çok İyi geçti Allah’a şükür. Büyüme planlandığı gibi geçti. Hatlarımızı açtık. İlk olarak THY dünyada ki büyük şirketlerin arasında yer aldı. Rekabeti kendisi hissetti ve hissettirdi.

2015’de en büyükler kimse onların arasındayız. Belki biliyorsunuz koltuk-kilometre diyoruz. Havayolunda biz yolcu sayısından ziyade koltuk kilometre referans alıyoruz. Çok kısa yolculuklarda yolcu çok oluyor; ama geliri gideri az oluyor.

Onun için koltuk-kilometrede şu anda 12’nci büyük şirketiz dünyada. Önümüzde üç Çinli, üç de Amerikalı şirket var. Gelecek sene bu değişecek. Gelecek sene ciddi bir biçimde büyümeyi planlıyoruz” dedi.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2015, 15:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209