THY, Güneş Sigorta ile anlaştı

Türk Hava Yolları (THY) ve Güneş Sigorta, 4 yıllık anlaşma imzaladı. Güneş Sigorta, THY’nin 200’e yakın uçağını, yolcularını ve 16 bine yakın çalışanını güvence altına alacak.

THY, Güneş Sigorta ile anlaştı

THY Genel Müdürlüğü'ndeki imza törenine; THY Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Kılıç ile Güneş Sigorta Genel Müdürü Serhat Süreyya Çetin ve üst düzey yöneticiler katıldı. İmzalanan sözleşme kapsamında THY’nin 200’e yakın uçağının oluşabilecek hasarlarının karşılanması ve yedek parçalarının temin edilmesi güvence altına alınacak. Sorumluluk sigortası ile de THY’nin faaliyetlerinden kaynaklanan, yolculara ve üçüncü şahıslarda meydana gelebilecek hasarların teminatı sağlanacak.

İmza töreninde konuşan THY Genel Müdür yardımcısı Coşkun Kılıç, “Bu noktadan itibaren 4 yıllık bir birlikteliğe de imza atmış olacağız. Uzun vadeli bir birliktelik. THY’nin 2015 yılına kadar 90 uçağa kadar büyümesini garanti altına aldık. Uzun vade stratejisini gerçekleştirdiği bir ortamda Güneş Sigorta'nın bu büyümeden pay almasını ve bu büyümede risklerimizi garanti altına almak adına bizim için mutluluk verici bir adım.Gelecekte de bu beraberliğin devamını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Başarılı bir yılı geride bıraktıklarını ifade eden Güneş Sigorta Genel Müdürü Serhat Süreyya Çetin ise, “2012 ye milli hava yolumuz THY ile 4 yıllık sigorta anlaşmasını yaparak başlamamız bize azim veriyor. Biliyorsunuz THY dünyanın en büyük filolarına sahip bir havayolu. 200'e yakın uçakla 2 milyon 700 bin yolcu taşınıyor.16 bin personel var önümüzdeki 4 sene boyunca tüm bunlar Güneş Sigorta çatısı altında sigortalanmış olacak.” dedi.

İmzaların atılmasının ardından Kılıç ve Çetin bir birlerine hediye verdi.

GÜNEŞ SİGORTA GÜVENCESİ NELERİ KAPSIYOR?

Güneş Sigorta, Türk Hava Yolları ile gerçekleştirdiği 4 yıllık sözleşme kapsamında THY'nin 200'e yakın uçağını, yolcularını ve 16 bin çalışanını sigortaladı. Güneş Sigorta, uçak gövde ve harp sigortası, sorumluluk sigortası, yolcu sorumluluk sigortası, işveren sorumluluk sigortası ve havacılık dışı sorumluluk sigortası ile THY'yi her açıdan güvence altına alıyor.

Uçak gövde sigortası ile dünyanın en büyük filolarından THY'nin 200'e yakın uçağının oluşabilecek hasarlarının karşılanması ve herhangi bir arıza anında uçağın yedek parçalarının temin edilmesi güvence altına alınırken, sorumluluk sigortası ile Türk Hava Yolları’nın faaliyetlerinden kaynaklanan, yolculara ve üçüncü şahıslarda meydana gelebilecek hasarlar teminat altına alınıyor.

Böylece aylık ortalama 2 milyon 700 bin THY yolcusunun karşılaşabileceği hasarlar tazminat kapsamına alınırken, işveren sorumluluk sigortası ile yurt içi ve yurt dışında faaliyet gösteren yaklaşık 16 bin THY çalışanı, iş kazalarına karşı Güneş Sigorta güvencesi altına alınıyor.

Bununla birlikte, havacılık dışı sorumluluk sigortasıyla THY'nin havacılığın dışındaki faaliyetleri sırasında üçüncü şahıslarda meydana gelebilecek hasarlar da teminat altına alınıyor.

Öte yandan Güneş Sigorta, anlaşma süresi boyunca Türkiye ve uçuş yapılan tüm ülkelerin sivil havacılığı tarafından talep edilen tüm uçuş sertifikaların düzenlenmesi sorumluluğunu da üstleniyor.

CİHAN

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209