Tariş: Panik yapacak durum yok

Tariş Üzüm Birliği Başkanı Ali Rıza Türker, son 15 günde borsada meydana gelen 40 kuruş civarındaki fiyat düşüşüne ilişkin, piyasada panik yapılmasını gerektirecek bir durum olmadığını belirtti.

Tariş: Panik yapacak durum yok

Türker, yaptığı yazılı açıklamada, 2012 yılı ürünü rekoltesinin yüksek olacağı düşüncesiyle ve elinde stok bulunduranların yaşadıkları panik nedeniyle fiyatların düştüğünü ifade etti.

Bugüne kadar Türkiye'nin çekirdeksiz kuru üzüm ihracatının 147 bin ton olduğunu ve sezon sonuna kadar ihracat miktarının 210 bin ton civarında gerçekleşeceğinin beklendiğini dile getiren Türker, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''Sezon sonuna kadar gerçekleştirilecek ihracat için en az 60 bin ton civarında üzüme ihtiyaç duyulduğu dikkate alındığında, ülkemizin yeni sezona stoksuz olarak gireceği anlaşılmaktadır.

Metorolojik tahminlere göre mayıs ayının da yağışlı geçmesi bekleniyor. Dolayısıyla tüm bunların yeni yıl ürününün verimine etki edeceğini ayrıca bu sene Ramazan ayına yeni yıl ürünü yetişemeyeceğini ve eski yıl ürününün satılmaya devam edeceğini düşünüyoruz. Bütün bu şartlar göz önüne alındığında piyasada panik yapılmasını gerektirecek bir durum yok.''

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209