SORUŞTURMA SORUN OLUŞTURMAZ

ASKON Genel Başkanı Mustafa KOCA, yolsuzluk soruşturmaları kapsamında meydana gelen hareketliliğin ekonomiye olası tesirlerini değerlendirdi. Açıklama şu şekilde:

SORUŞTURMA SORUN OLUŞTURMAZ
 “Ülkemizde önemli etki oluşturan bir yolsuzluk soruşturması başlatılmıştır. Konunun siyasi değerlendirme boyutu saklı kalmak şartıyla salt ekonomik ve ahlaki yönden değerlendirecek olursak söyleyeceğimiz şudur: Yolsuzluk bir arızadır. Soruşturulması ise sağlık işaretidir. Şimdilik konu iddiadan ibarettir. Soruşturulur ve açığa çıkarılır. Suçlu varsa hesabını verir. Suçlu yoksa durum ortaya çıkar. Her halükarda süreç millet lehine işler.

 

Hiç şüphesiz 11 yıllık güçlü bir iktidarın hükümet üyelerinin yakınlarına kadar ulaşan bu soruşturma önemli bir hareketliliğe sebep olmuş ve bunun piyasalara etkisi gözlenmiştir. Bu da doğaldır. Ekonomi için kalıcı bir olumsuz etki yapması beklenmez. Tam aksine sağlık işaretidir dediğim boyutta mesele doğru ve şaibesiz soruşturulur ve herkes sonuçlara saygı gösterirse o zaman ülkeye, yönetime güven artar ve son derece büyük faydalar sağlanır.

 

Siyasi istikrarsızlığa sebebiyet verecek bir boyuta ulaşmadığı sürece uzun vadede ekonomik olarak ve ahlaki olarak ülkeye fayda sağlar, zarar vermez.”     

 

 ASKON Basın Birimi

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209