'Soma ve Ermenek’teki maden kazaları, benim ve bakanlığımın mahcubiyetidir'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Soma ve Ermenek’teki maden kazaları benim ve bakanlığımın mahcubiyetidir"

'Soma ve Ermenek’teki maden kazaları, benim ve bakanlığımın mahcubiyetidir'
 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bakanlığı döneminde en başarısız olduğu konunun ise Soma ve Ermenek’teki maden kazaları olduğunu ifade ederek, "Bu benim ve bakanlığımın mahcubiyetidir" diye konuştu.
 
ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin başkanlık sistemine geçmesi gerektiğini belirterek, AK Parti'nin oylarının yüzde 2-3 oranında arttığını; HDP’nin de barajı aşamayacağını, yüzde 8-8,5 oranın oy alacağını iddia etti. Yıldız, "AK Parti yüzde 48 bandını aşar ve yine tek başına iktidar olur’’ diye konuştu. Yıldız, bakanlığı döneminde en başarısız olduğu konunun ise Soma ve Ermenek’teki maden kazaları olduğunu ifade ederek, "Bu benim ve bakanlığımın mahçubiyetidir" diye konuştu.
 
Ekonomi Muhabirleri Derneği’nin Erciyes Dağı’ndaki bir otelde düzenlediği etkinlikte gazetecilerle bir araya gelen Bakan Taner Yıldız, Türkmenistan ziyaretiyle ilgili bilgiler verdi. Yıldız, "Türkmenistan doğalgazının Türkiye üzerinden aktarılması konusunda görüşmeler oldu. Hazar geçişli, gerek TANAP’a katılarak, gerekse ikinci bir güzergahla önemli bir miktarı yani 30 milyar metreküplük doğalgazı Türkiye üzerinden taşıma stratejisi üzerinde duruldu ve inşallah bu stratejiyi hayata geçireceğiz. Doğalgaz ve enerji kaynakları konusunda Türkiye için tedarikçi ülke sayısını artırmak istiyoruz" dedi.
 
BAŞKANLIK SİSTEMİ ŞART
 
Bakan Yıldız, başkanlık sistemiyle ilgili bir soru üzerine, "Türkiye’nin eninde sonunda başkanlık sistemine geçmesi gerektiğine inanıyorum. Yerinizde kalacaksanız, mevcut statükoyu koruyacaksanız, mevcut sistemde gidebilirsiniz. Ancak önünüze ekonomide ilk 10 gibi bir hedef koymuşsanız, bu sistemde de değişiklik yapmanız gerekir. Özellikle halkımızın oylarıyla gelen sayın cumhurbaşkanımızın bu tespiti son derece yerinde" diye konuştu.
 
AK PARTİ’NİN OYLARI 2-3 PUAN ARTTI
 
7 Haziran seçimleriyle alakalı yapılan anketleri de değerlendiren Yıldız, bu konuda çalışmaları yakından takip ettiğini, koalisyonla ilgili bir sonuç görmediğini söyledi. Yıldız, "Son anketlerde AK Parti’nin oylarında 2-3 puanlık artış gözleniyor. HDP’nin yaptığı şirinlik, oylarını artırmayacak. PKK’nın son 30 yılda yaptıklarını vatandaşımız hiçbir zaman unutmadı. AK Parti tek başına iktidara gelerek hedeflerine ilerleyecektir. AK Parti, son derece rahat bir şekilde yüzde 48 bandını aşacaktır’’ ifadelerini kullandı.
 
DEMİRTAŞ: SİVİL İTAATSİZLİĞİ AÇIKLASIN
 
Yıldız, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ‘Barajı aşamazsak, sivil itaatsizlik yolunu seçeriz’’ açıklamalarına da değinerek, "HDP’nin barajı aşabileceğini düşünmüyorum. Bir kısım yakın görünmelerle, Türkiye’nin tamamını kucaklayamadığını göreceğiz. Bunu vatandaşımız yakından biliyor. HDP’nin yüzde 8-8,5 bandını aşamayacağını düşünüyorum. Sayın Demirtaş sivil itaatsizlikten bahsediyor. Böyle bir diplomatik cümlenin arkasına sığınmak kendisine yakışmıyor. Açıkça söyleyin, ben isyan çıkarmak istiyorum, desin. Sivil itaatsizlik ne demektir? Bunu açıklasınlar’’ dedi.
 
KILIÇDAROĞLU YANLIŞ BİLİYOR
 
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun mazot fiyatlarını 1,5 TL’ye çekeceklerini söylemesiyle ilgili olarak da bakan Yıldız, "Sayın Kılıçdaroğlu, mazot fiyatlarını yanlış biliyor. Mazotun Tüpraş’tan çıkış fiyatı 1.41 TL’dir ve 42 kuruşluk bayilik ve dağıtım hizmetleri var. Bayilerden vaz mı geçeceksiniz?’’ diye konuştu.
 
MADEN KAZALARI, MAHÇUBİYETTİR
 
Bakanlık süresinin 6 yılını doldurduğunun hatırlatılması üzerine Taner Yıldız, bir medya mensubunun en başarılı ve en başarısız oldukları konuların ne olduğu sorusuna, "6 yıllık bakanlığım dönemimde, en başarısız ve en eksi olduğumuz tarafımız, Soma ve Ermenek’teki maden kazaları oldu. Bu benim ve bakanlığımın mahçubiyetidir. Şu veya bu nedenle davalar devam ettiği için fazlaca bir şey söyleyemem ama bunlar tabii afetlerden değil, kusurlardan oldu. En kötü işlerimiz bunlar oldu. Ancak 2 nükleer santralin AK Parti döneminde ülkemize kazandırılması ve TANAP projesinin kazandırılmasıdır. Irak’taki çalışmalarımız da böyledir’’ yanıtını verdi. 
 
Bakan Yıldız, partide 3 dönem kuralını savunduğunu da hatırlatarak, "Benim aday olmamam, partimin oylarını etkilemez. Benden daha iyi arkadaşlar var" dedi.
 
ELEKTRİK KESİNTİSİ YÜZÜNDEN SAYILMAYAN OY OLMADI
 
Elektrik kesintilerinin Beyaz Saray’da bile olduğunu belirten Bakan Yıldız, Almanya’da, Fransa’da, İngiltere’de, Amerika ve Rusya’da da elektriklerin kesildiğini ve medyada bu kadar uzun süreli yayın yapılmadığını söyledi. Yıldız, ‘’Bunlar olabilir ama seçim güvenliğiyle ilgili 35 bin sandıkta hiçbirinde, ben oyumu elektrik kesildiği için sayamadım diye tutanak tutulmadı. Hiç kimse başka bir şeyin arkasına sığınmayacak’’ diye konuştu. 

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2015, 14:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209