‘Para lazımdı sattık’

Koç Holding’in Şeref Başkanı Rahmi Koç, satıştan çok memnun olduklarını söyledi

‘Para lazımdı sattık’
Migros’u 2008 yılında Londra merkezli BC Partners isimli fona 2 milyar liraya satan Koç Holding’in Şeref Başkanı Rahmi Koç, satıştan çok memnun olduklarını söyledi. Geçen yıl Kasım ayında çıkan yangından sonra kısa zamanda yeniden inşa edilen 5M Migros Beylikdüzü açılış kurdelasını Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç ve Migros Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Özaydınlı birlikte kesti.

Rahmi Koç, ”Migros’u sattığınız için üzgün müsünüz?” sorusuna şöyle yanıt verdi: “Semahat Hanım hiçbir zaman satılmasına taraftar değildi. Ama paraya ihtiyacımız vardı. Tüpraş’ı alacaktık. O bakımdan tam zamanında satmışız, çok memnunuz. Zaten Bülend Bey de tam bizim gibi hareket ediyor. Emin olun hiçbir farkımız yok.” ”Fon gelecek yıl yeniden satacak, almayı düşünür müsünüz?” sorusunu ise Koç, ”BC Partners hisselerinin satışı durumunda ilgileri varsa arkadaşlara soracağız ’düşünürler mi düşünmezler mi” diye cevapladı.

150 mağaza açacak

Yenilenen Beylikdüzü 5M Migros ile Bodrum’da kurulan Bodrum 5M Migros, eş zamanlı olarak hizmete açıldı. Bülend Özaydınlı, ”Daha önceki hata ve eksikliklerimizden ders alarak, bu mağazamızda daha iyi teknikler kullandık. 58 yıllık bir geçmişimiz var. Şok mağazalarımızı devrettik. Şok’ları devrederek kaybettiğimiz 1 milyar TL’yi yeni süpermarket açarak geri almış olduk. Bu yılın sonuna kadar yaklaşık 150 adet süpermarket açacağız. 200 milyon liralık yatırım yapılacak. Geçen yıl da 80 mağaza açmıştık” diye konuştu.

2008‘de Migros’u BC Partners’a satan Koç Holding’in Şeref Başkanı Rahmi Koç: Semahat Hanım taraftar değildi ama paraya ihtiyacımız vardı. Tüpraş’ı alacaktık. Tam zamanında satmışız, memnunuz.

Ciro liderine 20 milyon lira harcadı

Bülend Özaydınlı, açılan son 2 mağazayla birlikte mevcut satış alanına 17 bin metrekare ilave yaptıklarını ifade ederek, şöyle konuştu: “Yangından sonra 20 milyon TL yatırım yapıldı bu mağazamıza. Bodrum’daki diğer mağazamız için de 15 milyon TL harcadık. Yangından bugüne kadar 55 milyon TL civarında bir kaybımız oldu. (Yangın öncesinde) bu mağazamız ciroda bir numaraydı.”

Migros’a ortak geliyor

Özaydınlı, ”Büyük dünya şirketleri her zaman Migros’a ilgi göstermişlerdir. Önümüzdeki dönemde yeni ve büyük bir ortağımız olacak. Bu piyasaları ya da müşterileri rahatsız edecek bir şey değil. Bu zamana kadar ortaklığımız 4 kez değişti ama Migros büyümesine hep devam etti” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209