Nükleer tıp ilaçlarını yurt dışında da üretecekler

Eczacıbaşı Topluluğu Üst Yöneticisi Erdal Karamercan, nükleer tıpta kullanılan radyoaktif ilaçlarla ilgili yurt dışındaki ilk tesislerinin iki ay içinde Romanya'da devreye gireceğini açıkladı.

Nükleer tıp ilaçlarını yurt dışında da üretecekler

Eczacıbaşı Topluluğu Üst Yöneticisi Erdal Karamercan, nükleer tıpta kullanılan radyoaktif ilaçlarla ilgili yurt dışındaki ilk tesislerinin iki ay içinde Romanya'da devreye gireceğini bildirdi.

Karamercan, yaptığı açıklamada, kanser teşhisine yardımcı görüntüleme teknolojilerinde kullanılan radyoaktif ilaçlar üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Karamercan, şu bilgiyi verdi:

''Ürettiğimiz radyoaktif ilaçlar, özellikle PET/CT ve SPECT/CT gibi en son teknoloji cihazlarda kullanılıyor. Bu ürünler hastaya enjekte edildikten sonra, ilgili cihazlar kullanılarak gerek metabolik aktivite gerekse anatomik görüntülerin alınıp birleştirilmesi sonucunda, tümörün lokasyonu ve gelişimi açısından son derece önemli bilgiler veriyor. Bu da klinik çalışanlarına hem tedavi planlaması hem de tedavinin takibinde inanılmaz bir kolaylık sağlıyor.''

Eczacıbaşı Monrol'un nükleer tıp ürünleri konusunda Türkiye'nin lider kuruluşu olduğunu ifade eden Karamercan, şöyle konuştu:

''Bu alanda yurt dışındaki ilk tesisimiz iki ay içinde Romanya'da devreye girecek. Daha önce Dubai ve Kuveyt'te işletmeciliğini yaptığımız yerler vardı, ancak yüzde 100 kendi tesisimiz ilk olarak Romanya'da olacak.

Bunun hemen ardından Mısır'daki tesisimiz de faaliyete başlayacak. Libya'da kurulum hazırlıklarımız vardı, ancak bu ülkedeki siyasi durum nedeniyle askıya almıştık, şu anda tekrar çalışmalara başlamış bulunuyoruz. AB ülkelerindeki yatırımlarımızı Bulgaristan ve Polonya ile devam ettiriyoruz, her iki ülkede de yatırımlarımızı 2013'te faaliyete geçecek şekilde sonuçlandırmaya çalışıyoruz. Ortadoğu'daki liderliğimizi pekiştirmek için de Ürdün'de bir tesis açmak için girişimlerimiz bulunuyor. Böylelikle giderek bu çerçeveyi yaygınlaştırıp nükleer tıpta radyofarmasötikler konusunda Kuzey Afrika, Ortadoğu, Körfez Ülkeleri ve Doğu Avrupa'da en büyük güç olmayı hedefliyoruz.''

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209