GIDA FİYATLARINI ETKİLEYEN AKARYAKITIN VERGİLERİ DE SIFIRLANSIN

CHP’Lİ AHMET AKIN:GIDA FİYATLARINI ETKİLEYEN AKARYAKITIN VERGİLERİ DE SIFIRLANSIN

GIDA FİYATLARINI ETKİLEYEN AKARYAKITIN VERGİLERİ DE SIFIRLANSIN
 Haydar Kocak/Ankara


CHP’Lİ AHMET AKIN:
  GIDA FİYATLARINI ETKİLEYEN AKARYAKITIN VERGİLERİ DE SIFIRLANSIN
 GELİN AĞIR VERGİ YÜKÜNÜ KALDIRALIM, HODRİ MEYDAN!

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, iktidarın önümüzdeki hafta Meclis’e getireceği “torba” kanun teklifi ile KDV Kanununda düzenleme yapacağını belirterek, “Eğer samimiyseniz vatandaşın temel ihtiyaçlarındaki ağır vergi yükü için düzenleme yaparsınız” dedi.

CHP’li Ahmet Akın TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada iktidarın önümüzdeki hafta TBMM Genel Kurulu’na 12 ayrı kanunda değişiklik öngören 18 maddelik kanun teklifi getirmeye hazırlandığını söyledi. “İktidar, bu teklifin vatandaşlardan gelen talepler üzerine hazırlandığını söylüyor” diyen Ahmet Akın, şöyle devam etti:

“Yalnız, iktidara sormak istiyorum: Tüm gıda fiyatlarını etkileyen, nakliyede kullanılan mazotta KDV oranını düşürecek misiniz? Ette ve sütte, yumurtada, zeytinyağı ve bitkisel yağların perakende satışlarında KDV oranını düşürecek misiniz? Doğal gazda ve elektrikte ÖTV'yi kaldırıp KDV'yi yüzde 1'e düşürecek misiniz? Eğer vatandaşın sesine kulak veren bir iktidarsanız vatandaşın temel ihtiyaçlarındaki ağır vergi yükünü düşürürsünüz. Benim bunlarla alakalı verdiğim kanun teklifleri burada. Hodri meydan, eğer samimiyseniz gelin bunları hemen Genel Kurula indirelim ve gereğini yerine getirelim, et ve süt ürünleri ve doğal gaz ve elektrikle ilgili kanun teklifleri. Lafta değil, gerçekte memleketini, halkını düşünmek olup olmadığını görelim hep birlikte.”

CHP’li Ahmet Akın, KDV kanununda değişiklik yapılmasını öngören teklifinde büyükbaş hayvanlar ile küçükbaş hayvanlardan elde edilen et, süt, et ve süt ürünlerinin KDV oranları ile, zeytin ve zeytinyağı ürünleri ile bitkisel yağların temel ihtiyaç maddesi olarak değerlendirilerek KDV oranlarının bu yönde yüzde 1’e düşürülmesini istedi. Akın, daha önce de doğalgaz ve elektrik faturalarında ÖTV’nin sıfırlanması KDV’nin de yüzde 1’e düşürülerek vatandaşların rahat bir nefes alması için kanun teklifi vermişti.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2019, 12:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209