MHP'li Ayhan'dan Merkez Bankasına eleştiri

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Merkez Bankası'nın, para politikasının uygulanması açısından, hem finansal istikrar hem de enflasyon baskısına bağlı olarak ciddi açmaz içerisinde olduğunu öne sürdü.

MHP'li Ayhan'dan Merkez Bankasına eleştiri

Ayhan, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, bütçe hedeflerinde problem olduğunu, orta vadeli ekonomik programda ve bütçede olmayan gelirlerin bulunduğunu söyledi.

''Merkez Bankası, hem finansal istikrar hem de enflasyon baskısına bağlı olarak para politikasının uygulanması açısından ciddi açmaz içerisindedir'' ifadesini kullanan Ayhan, şöyle devam etti:

''Geçen yıl yüzde 25,5 oranına yükselen dış ticaret hacmi artışının, bu yıl yüzde 4,1'e düştüğünü görüyoruz. Bu gelişme, ekonomik aktivitenin negatif etkilendiğini net bir şekilde göstermektedir. İstihdam yaratmayan bir sanayileşme yaşandığı daha önce tarım istihdamına değen sihirli elin hizmetler sektörüne de değdiği ve bu sektörde bir yılda 849 bin kişinin istihdamının mevcutlara ilave olarak tartışılmasına başlanmıştır. Bu arada, sanayi sektöründe istihdamın sadece 29 bin kişi artmasının izahı mümkün değildir.''

Hükümet'in sorumluluğu, Merkez Bankası'na yüklemek yerine kamuoyunu bilgilendirmek zorunda olduğunu ifade eden Ayhan, ''Kalkınma Bakanlığı ortada yoktur. Hazineden sorumlu Bakan, sadece dış gezilerden sorumlu gibi davranmaktadır'' dedi.

Ayhan, bazı gazetelerde, ''PKK'nın hayali ihracat yaptığına'' dair haberlerin yer aldığını anımsatarak, ''Maktu vergiler artık katır başına alınıyormuş. Maliye Bakanlığı bu vergi hakkında ne düşünüyor acaba? Bu vergi ile rekabet edecekler mi? Bir de 'PKK'nın gümrük müdürlüklerine sızdığı' söylentisi var'' diye konuştu.

Memur maaş zamlarındaki gecikmenin de sıkıntı yarattığını savunan Ayhan, memurların bu konuda kendilerinden bilgi almaya çalıştıklarını söyledi.

Yeni büyükşehir belediyeleri kurulacağının ilan edildiğini hatırlatan Ayhan, ''Buna ilişkin halen yayınlanmayan kanun çalışmasının teklif mi tasarı mı olacağı da belli değildir'' ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209