Lagarde, geniş güvenlik duvarı istedi

Uluslararası Para Fonu Başkanı Christine Lagarde, ağır borç kriziyle mücadele eden Avro Bölgesi'nde daha geniş bir güvenlik duvarı olması gerektiğini söyledi.

Lagarde, geniş güvenlik duvarı istedi

Lagarde, Almanya Dış İlişkiler Konseyinde yaptığı konuşmada, liderlerin bölgedeki krizi çözmek üzere daha fazla irade göstermesi gerektiğine dikkati çekerek, Avro Bölgesi'ne üye ülkelerin krizle başa çıkabilmek için daha geniş bir güvenlik duvarı oluşturması gerektiğini belirtti.

Bölgeye üye 17 ülkenin ortak para birimi Avro'ya ilişkin piyasaların güvenini kazanmak için ortak tahvili savunan Lagarde, Eurobond'un güvenin kazanılmasına katkı yapacağını söyledi.

IMF Başkanı Lagarde, Avro Bölgesi'nin daha güçlü ekonomik büyümeye ihtiyacı olduğuna ve bütçe kesintilerinin yalnızca resesyon baskılarına katkıda bulunacağına vurgu yaparak, pek çok ülkenin kamu maliyelerini hızla sıkılaştırması gerektiğinin ancak bunun her yerde doğru olmadığının altını çizdi.

Lagarde, Avrupa İstikrar Mekanizması'nın (ESM) miktarının 500 milyar avroya çıkarılmasına ilişkin tartışmalara da destek verdi.

Küresel finans sisteminin kırılganlığının sürdüğüne işaret eden Lagarde, IMF'nin kredi kapasitenin güçlendirilmesi için harekete geçilmesi gerektiğini vurguladı. IMF Başkanı, Fonun kaynaklarını 500 milyar dolar artırmayı planladıklarını ve bunun için seçenekleri değerlendirerek, üye ülkelerle istişarede bulunduklarını kaydetti.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209