Kredi kartı borcu olanlar dikkat!

Borçlu vatandaşın zor durumundan faydalanan fırsatçılar kapıya dayandı!

Kredi kartı borcu olanlar dikkat!

 Banka borcunu ödeyemeyen vatandaş, bazı fırsatçıların ekmek kapısı oldu. İnternet veya cep telefonundan kısa mesaj aracılığıyla borçluya ulaşan ve ismini sır gibi saklayan bazı yasa dışı şirketler, komisyon karşılığında borç kapatıyor. Finansal hizmet vermek için hiçbir yasal zemini olmayan bu şirketler, borca 36 aya kadar taksit yaptıkları gibi istenildiği takdirde kapıya özel kurye bile gönderiyor. Sayıları hızla artan bu şirketler, kredi kartı sahiplerinin borçlarını kapattıktan sonra üzerine kendi komisyonlarını da ekleyerek, aynı kredi kartına bir ürün satılmış gibi borcu yeniden 12-36 ay arası bir vadeyle taksitlendiriyor. Kredi kartının limitinin borca eklenen komisyon giderini de karşılaması durumunda, limitin üzerindeki farkı elden ödeme yoluyla tahsil edip, geri kalan borcu yine aynı kredi kartına taksitlendiriyor.

10 BİN LİRA BORCA ÖZEL KURYE
Kartın limitinin yeterli gelmemesi durumunda da elden ödeme yöntemi devreye giriyor. Kredi kartı taksitlendirmesi yapan ve DH Danışmanlık adı altında çalışan şirket, internet sitesi üzerinden, 36 aya kadar kart taksitlendirme yapabildiklerini, müşterilerine gerekirse nakit avans da çektirebilecekleri vaadinde bulunuyor. Şirket, 10 bin liranın üstünde meblağlar için özel hizmet sunduklarını belirterek, özel telefon hatlarından kendilerine ulaşılabileceği bilgisini paylaşıyor. Yine bu şirketin internet sitesinde, 'Eğer isterseniz çalışanlarımızdan birini adresinize gönderebiliriz' ifadesi yer alıyor. GT Danışmanlık adı altında faaliyet gösteren başka bir şirket de yine internet sitesi üzerinden borçlulara umut dağıtıyor.

ÜRÜN ALMIŞ GİBİ BORÇ TAKSİTE BÖLÜNÜYOR
İnternette yüzlerce benzeri olan şirketlerden bir diğeri "Ankara Finans" adıyla faaliyet gösteriyor. Bütün işlemlerinin yasal olduğunu iddia eden bu şirket de, nedense şirketin adresine internet sitesinde yer vermiyor. Bu şirketin Ankara yetkilisi de tam ismini vermekten kaçınırken, 10 bin liralık bir borcu nasıl taksitlendirdiklerini şöyle anlattı: "10 bin liralık borcunuzu üzerine bin 600 ekleyerek biz ödüyoruz. Daha sonra bunu bir satış yapmışız, bir elektronik mağazasından dizüstü almışsınız gibi, kartınızla anlaşmalı olduğumuz kurumdan taksitle yeniden çekim yapıyoruz. Aslında satılan mal ya da ürün yok."

Takvim

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209