Kazakistan'dan Avrasya Ekonomik Komisyonuna onay

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, ''Avrasya Ekonomik Komisyonu'' kurulmasına dair kanunu onayladı.

Kazakistan'dan Avrasya Ekonomik Komisyonuna onay

Kazakistan, Rusya ve Belarus devlet başkanlarının 19 Aralık'ta Moskova'da Kremlin Sarayı'nda bir araya gelerek Avrasya Birliği'nin bir an önce hayata geçmesi için kurulmasını kararlaştırdıkları ''Avrasya Ekonomik Komisyonu''na dair anlaşma Kazakistan parlamentosundan geçti.

Kazakistan Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Nazarbayev'in anlaşmaya dair kanunu imzalayarak, yürürlüğe koyduğu bildirildi.

Kazakistan, Belarus ve Rusya arasında 1 Ocak 2010 tarihinde kurulan Gümrük Birliği de 1 Ocak 2012 itibarıyla ''tek ekonomik bölge'' haline gelmişti.

Avrasya Birliği fikrinin hayata geçirilmesi için, 19 Aralık 2010'da Kremlin Sarayı'nda, Avrasya Ekonomik Yüksek Konseyi olarak adlandırılan toplantı, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Rusya Devlet Başkanı Dimitry Medvedev ve Beyaz Rusya (Belarus) Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko'nun katılımıyla yapılmıştı.

Liderler, 1 Ocak 2012'den itibaren, üç ülke arasında mal, para ve iş gücü dolaşımının serbestçe yapılabilmesi için çalışmaların hızlandırılmasını istemiş, üç ülke arasında kurulan Gümrük Birliği'nin 1 Ocak 2012'den itibaren ''tek ekonomik bölge'' olarak çalışması kararı alınmıştı.

Görüşmelerde, Avrasya Birliği'nin bir an önce hayata geçmesi için ''Avrasya Ekonomik Komisyonu'' adı ile bir komisyonun kurulması kararlaştırılmış, Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Viktor Hristenko, Komisyonu'nun başına getirilmişti.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209