Kar yağışı çiftçiyi sevindirdi

Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler, toprağın üzerinde yorgan vazifesi gören kar sayesinde mahsulün daha rahat büyüme ve korunma imkanı bulacağını söyledi.

Kar yağışı çiftçiyi sevindirdi

Mühsürler yaptığı açıklamada, Afyonkarahisar'da havaların soğumasıyla birlikte çiftçilerin adeta diken üzerinde durduklarını, bugünden itibaren kar yağışının etkili olmasının üreticiyi sevindirdiğini kaydetti.

Don olayı olmadan kar yağmasının üreticiyi olumlu yönde etkileyeceğini anlatan Mühsürler, ''Kar yağmasaydı çiftçiler çok zorumda kalacaklardı.

Bahar aylarında beyaz örtünün meyvelerini en iyi şekilde toplayacağız. Bu sene ürünlerimizden çok umutluyuz. İnşallah 2012 yılı bizim için verimli bir yıl olacak. Mahsul, ekildikten hasat zamanına kadar toprağa ödünç verilmiş gibi düşünülmeli'' dedi.

Mühsürler, kar yağışıyla topraktaki mahsulün de rahat bir nefes aldığını ifade ederek, şöyle konuştu:

''İnsanlar nasıl üşüdükleri zaman üzerlerine yorgan örterlerse kar da topraktaki mahsule yorgan görevi görür. Toprağın üzerinde yorgan vazifesi gören kar sayesinde mahsul daha rahat büyüme ve korunma imkanı bulacaktır.

Mahsulün üzerindeki yorgan görevi gören kar, toprağa yavaş yavaş işler ve erir bu da mahsul için en iyi ortamdır. Don vurduktan sonra mahsul yanar. Mahsul yeni çıkmaya başladığında don olayı gerçekleşirse ürün alma ihtimali 'yok' denecek kadar azdır.''

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209