Kapusuz: İşçiler kalkınmanın asıl mimarlarıdır

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün, alın terini ortaya koyarak çalışan işçiler ve emekçilerin birlik ve dayanışma günü olduğunu ifade etti.

Kapusuz: İşçiler kalkınmanın asıl mimarlarıdır

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, ''Çalışan, üreten, emek harcayan işçilerimiz tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ekonomik kalkınmanın asıl mimarlarıdır. Türkiye'nin kalkınması ve üretken hale gelmesinde emekçilerin alın teri ve emeği vardır'' değerlendirmesinde bulundu.

Kapusuz, yaptığı yazılı açıklamada, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün, alın terini ortaya koyarak çalışan işçiler ve emekçilerin birlik ve dayanışma günü olduğunu ifade etti.

1 Mayıs'ın, Emek ve Dayanışma Günü olarak 2008 yılında AK Parti hükümeti tarafından resmi tatil ilan edildiğini hatırlatan Salih Kapusuz, ekonominin, sanayinin ve tüm çalışma alanlarının en önemli yapı taşını oluşturan işçilerin, emeğin ve alın terinin her daim sembolü olduklarını belirtti.

Kapusuz, şunları kaydetti:

''Çalışan, üreten, emek harcayan işçilerimiz tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ekonomik kalkınmanın asıl mimarlarıdır. Türkiye'nin kalkınması ve üretken hale gelmesinde emekçilerin alın teri ve emeği vardır.

AK Parti iktidarı olarak, demokratikleşmenin ve sosyal adaletin gelişmesinde emeği ile geçinenlerin haklarına duyulan saygının büyük rol oynadığına inanmaktayız. Bu bağlamda, AK Parti, iktidara geldiği ilk günden itibaren memur ve işçilerimizin ekonomik durumlarını iyileştirmeye gayret sarf etmiştir. Bu anlamda, işçi kardeşlerimizin emeğine saygı duymuş, çalışma standartlarını iyileştirmeye yönelik yasalar düzenlemiştir.

Partimiz, başından beri çözülmez gözüyle bakılan kronikleşmiş sorunları radikal ve kalıcı önlemler alarak çözmüştür. Ülkemizin dış ülkeler nezdinde itibarını artırmış, vatandaşlarımızın geleceğe yeniden umutla bakmasını mümkün kılmış, bu anlamda sendikalar, sivil toplum örgütleri gibi her türlü kurum ve kuruluşa kucak açarak devletle millet arasındaki kopukluklara son vermiştir. Çalışma hayatındaki antidemokratik kuralları kaldırarak uluslararası normlara uygun standartlar getirmiştir. Hükümetimiz bu sayede alın teriyle çalışan emekçilerimizin haklarını layıkıyla vermiş ve vermeye devam edecektir.''

Dini ve milli bayramlar gibi, 1 Mayıs'ın da bayram havasında birlik, beraberlik, paylaşma ve dayanışma coşkusuyla kutlanacağına inancının tam olduğunu bildiren Kapusuz, işçi ve emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı ve bugünün barış ve hoşgörü ortamında geçmesini temenni etti.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209