İZTO: Türkiye 10 yıldır iyi yönetiliiyor

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye'nin 10 yıldır iyi yönetildiğini, bu avantajdan faydalanarak İngiltere'ye ihracatı ve İngiliz yatırımlarını artırmayı hedeflediklerini bildirdi.

İZTO: Türkiye 10 yıldır iyi yönetiliiyor

İZTO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, İngiltere'ye düzenlenen iş ve inceleme gezisinin ikinci gününde Londra'da iki ülke arasındaki ticaretin geliştirilmesini amaçlayan Business Network İş Forumu yapıldı.

Londra'ya ilk geliş amaçlarının Confex İş, Kongre, Planlama ve Organizasyon Fuarı'na katılmak olduğunu belirten Demirtaş, kruvaziyer turizmden sonra kongre turizmini hedef olarak belirlediklerini anlattı.

İzmir'de 2014 yılında tüm kongre salonlarını doldurmayı hedeflediklerini kaydeden Demirtaş, İngiltere ile kongre turizmi konusunda işbirliği yapmak istediklerini dile getirdi.

İngiltere'den iş adamları heyetini İzmir'de ağırladıklarını ve ikili görüşmeler yaptıklarını vurgulayan Ekrem Demirtaş, açıklamada şu görüşlere yer verdi:

''İzmir'de 101 İngiliz sermayeli şirket faaliyet gösteriyor. Aynı zamanda bugün İngiltere'ye ihracat, İngiltere'de iş fırsatları konusunda da çok önemli bilgiler edineceğiz. İngiltere çok güçlü bir ülke. Biz de dünyanın hızla yükselen ekonomilerinden birisiyiz. Ülkemiz 10 yıldır iyi yönetiliyor. Bu avantajlı ve güçlü konumumuzu kullanarak 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat ve dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi arasına girme hedefimizi yakalamak istiyoruz. Bu kapsamda İngiltere'ye ihracatımızı ve İngiliz yatırımlarını arttırmak, fırsatları kullanmak istiyoruz.''

Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz de iki ülke ilişkilerinin altın çağında olduğunu ve yeni fırsatlar sunduğunu kaydetti.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209