İş yeri Uygulamaları ve İşçinin iş yeri uygulamaları ile ilgili hakları

İş yeri Uygulamaları ve İşçinin iş yeri uygulamaları ile ilgili hakları

İş yeri Uygulamaları ve İşçinin iş yeri uygulamaları ile ilgili hakları
 İşyeri Uygulamaları, işyeri bünyesindeki mevzuat, toplu iş sözleşmesi veya iç yönetmelik ile belirtilmeyen ancak işverenin tek taraflı uygulaması ile veya uzun süre boyunca kendiliğinden uygulanarak işçilerin uymak zorunda olduğu ya da hak niteliğindeki beklentilerini ifade eden kurallar bütünüdür.
Örneğin, hakkında hiçbir düzenleme olmadığı halde, işverenin tek taraflı olarak bayram harçlığı vermesi, başarıyı primle ödüllendirmesi, yılbaşı harçlığı vermesi gibi… ve bunun süreklilik göstermesi, işyeri uygulaması olur. İşçilerin bu davranışın tekrarlanacağı niteliğindeki beklentileri ve bunu sürekliliği, davranışı işverenin iradesinden çıkararak işvereni de bağlayıcı hukuksal bir kural olabilir.
Toplu iş veya iş sözleşmesinde olmadığı halde işverenin çalışanına sürekli verdiği bayram harçlığı işçiye ödenmez veya miktarında değişiklik yapılırsa işçi bir hak talep edilebilir mi?
İşveren bu değişikliği yapamaz. Çünkü bu işyeri uygulaması, bir işyeri kuralı haline gelmiş, işçi lehine bir hak doğmuştur. Bu kural işverenin şahsından soyutlanarak objektif bir niteliğe bürünmüştür. Artık kural, bir işyeri uygulaması olarak işvereni de bağlayıcıdır.
Yazan Av. Tuncay DOLU 

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2014, 18:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209