İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunun uygulaması erteleniyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunun uygulamasının 2-4 yıl erteleneceğini bildirdi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunun uygulaması erteleniyor

TESK'ten yapılan yazılı açıklamada, Palandöken'in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaretinde 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunuyla ilgili taleplerini ilettiği belirtildi.
Açıklamada, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununda yapılacak değişikle, uygulanmanın 2 ile 4 yıl erteleneceği ifade edildi.
İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunun uygulama süresinin kısa tutulmasının esnafı sıkıntıya soktuğunu, uygulamanın ertelenmesinin esnafı rahatlacağının altını çizen Palandöken, açıklamada şunları kaydetti:
"Sürenin 4857 sayılı İş kanunun 81'inci maddesi kapsamında çalışanlar hariç kamu kurumları ile 50'den az çalışanı ve az tehlikeli sınıfta yer alan iş yerleri için kanun yayımı tarihinden itibaren 4 yıl sonraya erteleniyor. Yine 50'den az çalışanı olan tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için kanunun yürürlüğe girmesinden itibaren 1 yıl sonra (30 Haziran 2013) uygulamaya başlanacakken, şimdi 1 yıl daha eklenerek 2 yıl süreyle uzatılacak."

AA 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209