İndirim yalanı

Mağazalardaki indirim oyununa dikkat! Vitrindeki indirim içeride yalan çıkıyor. Farklı marka ürün ve defolular satılıyor

İndirim yalanı

Magazalardaki indirim furyaları, tüketiciyi kandırma kampanyaları haline geldi. Mevsim değişiklikleri, yenilenen ürünler ve elde kalan mallar kampanyaların tetikçisi olurken, vatandaş adeta soyuluyor. İndirim oyununda birkaç yöntem uygulanıyor. Kimisi bütün bir yıl camına 'indirim' yazısı asarken, kimisi kışın ortasında yazlık ürüne kampanya uyguluyor.

ALDATMACA YAPILIYOR
Bazıları vitrine büyük puntolarla 'yüzde 70' yazıp, yanında küçücük 'e varan indirim' diyor. İçeri giren tüketici indirimli ürünü ya bulamıyor ya da başka bir marka olduğunu fark etmeden satın alıyor. Bazı durumlarda ise indirimli ürünler, modası ve sezonu geçmişlerden ya da defolulardan oluşuyor. Fırsatçılara karşı dikkatli olunması gerektiğini söyleyen Tüketiciler Birliği Başkanı Nazım Kaya, "Camdaki ya da tabeladaki indirim yazısının yanında neleri kapsadığı yer almalı. Ayrıca önceki fiyat ve indirimli fiyat etiketin üstünde gözükmeli" dedi.

ŞİKAYET EDİN
Mağazaların müşteri çekmek için indirim yazısı astığını kaydeden Nazım Kaya, "Kandırıldığınızı hissediyor ya da yapılan kampanyada aldatmaca olduğunu düşünüyorsanız, bu markayı Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na, o ildeki ticaret odasına ya da tüketici hakem heyetine şikayet edin" diye konuştu. Mağazaya 200 TL ceza geldiğini anlatan Kaya, bunun yeterli olmadığını, caydırıcı bir miktara yükseltilmesi için uğraştıklarını dile getirdi.
Takvim


 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209